Fotbal și siderurgie - Liberty și GFG Foundation, sponsori oficiali ai echipei Oțelul Galați

Fotbal și siderurgie - Liberty și GFG Foundation, sponsori oficiali ai echipei Oțelul Galați
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)

Liberty Steel Group, care deține combinatul siderurgic de la Galați, precum și GFG Foundation au semnat un parteneriat cu SC Oțelul Galați, prin care devin sponsori oficiali ai celui mai titrat club de fotbal din regiunea Moldovei. Echipa va beneficia din nou de sprijinul uneia dintre cele mai mari companii siderurgice europene pentru a-și atinge obiectivul de revenire în elita fotbalului românesc.

"În cadrul parteneriatului, Liberty Steel Group, GFG Foundation și SC Oțelul Galați vor oferi suport clubului și echipei de seniori conduse de antrenorul Dorinel Munteanu, în vederea realizării obiectivelor de performanță propuse. Mai mult, partenerii vor contribui la dezvoltarea Academiei de Copii și Juniori și a mișcării sportive din comunitate, prin implementarea unor strategii inovatoare. Stadionul "Oțelul", terenul de luptă al celor mai mari performanţe ale fotbalului gălăţean, va fi în continuare dedicat activității echipei, pentru a fi repus pe harta arenelor importante din România", se arată într-un comunicat de presă al Liberty Steel Group.

"În numele lui Sanjeev Gupta și al colegilor din Galați, suntem mândri să susținem cea mai iubită echipă din regiunea Galați - Liberty este onorat sa facă parte din trecutul și viitorul echipei Otelul Galați. Clubul are o istorie de succes și este deținut de suporteri înfocați, mulți dintre ei colegii noștri, de aceea susținem clubul și comunitatea", a precizat președintele Liberty Steel Group Europe, Ajay Aggarwal, care s-a arătat impresionat de atmosfera de pe stadionul gălățean.

"Asistăm la un moment prin care istoria fotbalului gălățean este rescrisă. Oțelul, prin sprijinul Liberty și GFG Foundation, reface echipa puternică care a reprezentat comunitatea la cel mai înalt nivel. Combinatul siderurgic, clubul și suporterii devin din nou coechipieri într-o echipă de succes ce va reda tuturor pasiunea pentru fotbal și mândria de a reprezenta orașul", a declarat la rândul său președintele SC Oțelul Galați, Marian Brăilescu.

"Sunt bucuros că Liberty și GFG Foundation au venit în sprijinul proiectului nostru și vor susține obiectivele pe care ni le propunem. Aceste entități au dat dovadă întotdeauna de seriozitate și profesionalism, repere care m-au ghidat în toată activitatea competițională, atât ca jucător, cât și acum ca antrenor, valori pe care sperăm să le dezvoltăm împreună și în cadrul clubului. Am convingerea că vom reuși, alături de suporteri și comunitatea gălățeană, să transpunem toată pasiunea din spatele acestui parteneriat în performanțele sportive ale echipei", a declarat managerul tehnic al SC Oțelul Galați, Dorinel Munteanu.

Liberty Galați - ce-și are rădăcinile în fostul SIDEX - s-a asociat cu SC Oțelul încă din 1964, când clubul a fost format pentru a reprezenta combinatul siderurgic înființat în acea perioadă, fiind implicat și în construcția terenului încă din 1979. Compania a rămas un sponsor al clubului timp de 48 de ani, susținându-l până la cele mai bune performanțe - de la campion al României la câştigător al Cupei UEFA Intertoto și al Supercupei României.

Citit 7348 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2022 09:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.