Noul campionat, la cea mai tare ediție

Noul campionat, la cea mai tare ediție
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

CSM Galați își propune să facă o figură frumoasă în 2022-2023, cu un nou format și mari ambiții la mijloc.

Fenomenul baschetului atinge cele mai mari cote în România ca nivel de bugete la echipele de club în ediția 2022-2023 a Ligii Naționale Masculine, campionat cu participarea a 18 competitoare. Printre acestea se numără și CSM Galați, grupare antrenată de Florin Nini, care s-a remarcat în ultimele sezoane cu două rezultate de evidențiat: calificarea în faza de play-off (2020-2021) și accederea în final four-ul ”Cupei României” (2021-2022). Pentru ca figura să se repete în noul sezon, misiunea va fi infinit mai grea, întrucât majoritatea echipelor participante în LNBM au crescut considerabil nivelul bugetelor. De exemplu, Rapid a devenit una dintre cele mai bogate echipe după ce, până în sezonul trecut, se mulțumea cu simpla participare la competiție.

”Se anunță a fi un sezon extrem, extrem de dificil. Este și un nou format, de această dată se va și retrograda, iar toate echipele își iau măsurile necesare pentru a reuși să facă un sezon cât mai bun.  Noi am început deja pregătirile cu o parte din jucători, va fi foarte greu de ținut pasul cu echipele care au buget de peste un milion de euro, dar trebuie să muncim și mai mult pentru a acoperi acest deficit. Așa cum se știe, filosofia mea este să credem în șansele noastre în orice meci și să încercăm să câștigăm chiar și atunci când nimeni nu ne acordă nicio șansă de reușită”, a spus Florin Nini, antrenorul gălățenilor.

Nini a dat startul pregătirilor de luni, 8 august, cu jucătorii români, urmând ca până la finalul lunii lotul să fie completat și cu transferuri de baschetbaliști străini.

CSM Galați, în Conferința B

Așa cum spuneam mai devreme, sezonul următor al LNBM va avea un format inedit. Cele 18 echipe au fost împărțite în două conferințe, A și B. Se va juca în sistemul de fiecare cu fiecare în dublă manșă. Apoi, la finalul sezonului regulat din Conferință, primele cinci clasate în fiecare grupă vor avansa în faza a doua din sezonul regulat, unde vor intra cu rezultatele înregistrate în compania celorlalte patru echipe din propria conferință. De asemenea, se va juca în dublă manșă. Același principiu se păstrează și pentru grupa valorică inferioară, cea a locurilor 11-18 (ultimele patru din fiecare conferință).

După faza a doua urmează ca primele opt clasate să joace în formula clasică de cel mai bun din trei meciuri, în faza de play-off, după clasarea obținută: 1 cu 8, 2 cu 7, 3 cu 6 și 4 cu 5.

CSM Galați a fost desemnată în Conferința B, alături de următoarele echipe: CSO Voluntari, CSM Oradea, SCM Timișoara, Dinamo București, Steaua București, Athletic Constanța, CSM Focșani și Laguna București.

Prima etapă a noului sezon este programată să înceapă pe 28 septembrie.

Citit 764 ori Ultima modificare Miercuri, 10 August 2022 07:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.