Victorie în grafic pentru play-off: Oțelul – Unirea Constanța 3-2

Victorie în grafic pentru play-off: Oțelul – Unirea Constanța 3-2
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)
Gruparea gălățeană a reușit să câștige meciul de pe teren propriu din a treia etapă a ligii secunde, ajungând la șapte puncte acumulate în clasament după trei etape.
Oțelul a început sezonul din liga a doua cum l-a încheiat pe cel precedent din al treilea eșalon: cu multe rezultate favorabile. După succesul de la Dinamo, scor 3-1, a venit și a doua victorie a sezonului, scor 3-2, cu Unirea Constanța.
Intențiile gălățenilor de a reuși să câștige meciul au fost dezvăluite încă din start de către Dorinel Munteanu, care a trimis în teren cinci jucători de atac din primul 11, cu Cisotti, Gorovei, Maxim, Nica și Cîrjan. Acesta din urmă a fost și cel care a reușit să o aducă pe Oțelul în avantaj confortabil până la pauză (2-0), cu două goluri marcate în stil de adevărat atacant de careu. Mai întâi, le-a luat fața celor doi fundași centrali ai oaspeților și a reluat spectaculos în poartă, din marginea careului de șase metri, ca urmare a unei centrări la prima bară a lui Nedelea. Iar cel de-al doilea gol a fost înscris cu capul, din interiorul careului mic, după o centrare perfectă a lui Nica.
S-a făcut 3-0 imediat după pauză (min. 50), după o fază cursă șnur pe axa Maxim – Gorovei – Cisotti, italianul fiind cel care a marcat printr-un șut din interiorul careului. Oaspeții au marcat prin Chirițoiu în minutul 82, cu un șut din șase metri, la capătul unei lovituri libere indirecte dictată de centralul partidei după ce Dur-Bozoancă a prins în brațe respingerea cu piciorul a lui Nedelea. Trei minute mai târziu, Ardelean a prins o bombă de la peste 25 metri direct în vinclul porții lui Dur-Bozoancă, iar finalul a fost cu multe emoții pentru gălățeni. 
Jucătorii trimiși în teren de Dorinel Munteanu: Dur-Bozoancă – Rus, Yabre, Ghiocel (Jardan), Nedelea – Cisotti (Cireș), Neagu (Adăscăliței), Gorovei – Maxim (Mitoi), Cîrjan (Berisha), Nica. 
Din păcate pentru gălățeni, căpitanul Ghiocel a ieșit accidentat în minutul 65, ceea ce ar putea însemna absența sa pentru următoarele jocuri. 
La meci au asistat 7000 de spectatori, în condițiile în care temperatura resimțită la stadion era de circa 34 de grade Celsius. Pe lângă prezența numeroasă a fanilor gălățeni, aceștia au susținut echipa din primul minut, ceea ce a constituit un avantaj important pentru Oțelul. 
Oțelul, pe loc de play-off
Ca urmare a acestui succes, Oțelul se află pe locul al treilea în clasament, cu șapte puncte, la egalitate cu Gloria Buzău și Poli Iași. 
Iată rezultatele rundei în Liga a II-a: Minaur Baia Mare – Ripensia Timișoara 1-1, Unirea Slobozia – Metaloglobus 1-0, Concordia Chiajna – CSC Dumbrăvița 2-2, Unirea Dej – Poli Iași 1-2, Poli Timișoara – FC Brașov 0-0, Gloria Buzău – CSM Slatina 1-1, Progresul Spartac – CSC Șelimbăr 1-2, ACS Viitorul Tg. Jiu – Dinamo 2-0, Steaua – FK Miercurea Ciuc (marți, ora 19:00). 
În următoarea etapă, gălățenii vor juca vineri, la Rm. Vâlcea, cu CSC Șelimbăr, liderul la zi al campionatului, cu maximum de puncte după trei runde.
Citit 2840 ori Ultima modificare Marți, 23 August 2022 11:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.