Punctele pierdute pe care le-ar putea regreta Oţelul

Punctele pierdute pe care le-ar putea regreta Oţelul
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Gălățenii au remizat, scor 0-0, pe terenul celor de la Progresul Spartac, la capătul unui meci în care a fost lăsată impresia că se putea mai mult.

Bilanțul cu trei victorii și trei remize în primele șase etape din Liga a II-a o plasează pe Oțelul pe loc de play-off, dar cu regretul că a scăpat puncte importante la Clinceni, în meciul de vineri, cu Progresul Spartac. Vulnerabilitățile adversarului au fost arătate pe final, când trupa lui Dorinel Munteanu a încercat să forțeze victoria, dar n-a mai avut timp suficient cât să marcheze. Având în vedere faptul că programul meciurilor devine din ce în ce mai complicat, cele două puncte scăpate la Clinceni s-ar putea să coste mai mult decât s-ar fi putut. Asta și pentru că, de exemplu, etapa a șasea a curs în defavoarea Oțelului. Toate favoritele au reușit să-și câștige meciurile, iar una dintre echipe pare desprinsă deja față de celelalte, Poli Iași, care se află la egalitate de puncte cu primele clasate, deși a avut cel mai greu parcurs de până acum.

”Nu mă încântă că n-am pierdut. Am avut un adversar dificil, cu un start bun de campionat, dar obiectivele noastre sunt diferite. Consider că am făcut o partidă bună, am controlat jocul, am avut trei-patru ocazii, adversarul nu ne-a pus nicio problemă. Pe de o parte sunt bucuros că am jucat bine și nu am primit gol, dar pe de altă parte nu sunt mulțumit că n-am luat cele trei puncte”, a spus Dorinel Munteanu la capătul meciului cu Progresul Spartac.

Iată rezultatele etapei a șasea: FC Brașov – Metaloglobus 1-0, CSM Slatina – Ripensia Timișoara 3-0, CSC Dumbrăvița – Unirea Slobozia 2-4, Poli Iași – Gloria Buzău 1-0, Unirea Constanța – Concordia Chiajna 0-3, CSC Șelimbăr – Unirea Dej 1-1, Politehnica Timișoara – ACS Viitorul Tg. Jiu 0-1, Dinamo – Steaua CSA 1-2 și FK Miercurea Ciuc – Minaur Baia Mare 3-0.

În clasament, la vârf sunt patru echipe cu o lungime peste Oțelul, cu câte 13 puncte: Unirea Slobozia, Poli Iași, Unirea Dej și Steaua CSA. Lupta pentru un loc de play-off se strânge tot mai tare, doar ultimele cinci clasate par a fi deja excluse din această perspectivă.

Una caldă, alta rece, în Liga a III-a

*Sporting Liești a câștigat meciul din deplasare cu Dacia Unirea Brăila, scor 4-1. Cu 4-0 la pauză, lieștenii au încheiat rapid socotelile, asigurându-și toate punctele. Marcatori: Iordache, Sevastian, Mihu și juniorul Costea, brăilenii înscriind din penalti. Oaspeții au avut și alte oportunități, dar nefinalizate. Antrenorul Cristian Brăneț a început în formula: A. Brăneț – Ștefănescu, Maftei, Cucu, Sevastian – Chiriac, Mihu – Mohorîță, Grigoraș, Iordache – Costea. La reluare au fost efectuate cinci schimbări, jucătorii introduși fiind: Munchiu, Dima, Hodorogea, Călin și Angheluță.

În etapa următoare, Sporting Liești va juca în deplasare cu CSM Focșani.

*Unirea Braniștea a primit replica unui adversar ambițios, Viitorul Ianca. A fost o primă repriză modestă, fără veleități ofensive, fiecare dintre echipe irosind câte o ocazie clară. În min. 31, portarul Ursu a respins cu greu în corner, în fața unui gol ca și făcut, iar peste 11 minute a fost rândul portarului brăilean Grecu să se impună în fața șutului din partea lui Răducan.

Repriza secundă a fost mult mai interesantă și mai bogată în evenimente. Deși a debutat cu cornere și cartonașe galbene, în min. 58 tabela a arătat 0-1, gol marcat de Coman (fost jucător și pe la Liești), iar în min. 69, fostul ”oțelar” Petrache l-a depășit pe Manea și s-a dus până la gol, 0-2. De aici s-au amplificat eforturile și atacurile brăniștenilor. Au redus din diferență prin fundașul Gâță (min. 72), au fost foarte aproape de egalare prin Țicămucă, Manea sau Spânache, dar până la final a rămas 1-2.

Echipa de start: Ursu – Mihai, Gâță, Voicu, Manea – Murgoci, Năpârlică – Oniciu, Răducan, Gherghișan – Dumitru. Au mai intrat: Hilohi, Spânache, Tarozzi, Țicămucă și Andrei.

Sâmbătă, în etapa următoare, Braniștea se duce la Metalul Buzău.

Citit 5278 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2022 09:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.