De câte puncte are nevoie Oțelul pentru calificarea în play-off

De câte puncte are nevoie Oțelul pentru calificarea în play-off
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Pentru prima dată de la startul sezonului, gruparea gălățeană se poate declara îngrijorată cu privire la situația din clasament.

Etapa cu numărul 13 a fost una de-a dreptul cu ghinion pentru gruparea roș-alb-albastră. Pe lângă faptul că a pierdut meciul cu Unirea Slobozia (scor 0-1), la capătul unei partide în care au jucat cu un om mai puțin mai bine de o oră și n-a primit un penalti clar spre finalul jocului, gălățenii se văd clasați pe locul 7, primul sub linia de play-off. Ce-i drept, Oțelul se află la egalitate de puncte (22) cu FK Miercurea Ciuc (locul 5) și Gloria Buzău (locul 6). Dintre echipele din spatele său, Dinamo (18 puncte) și FC Brașov (19) ar putea intra și ele tot mai serios în calcule, ca urmare a ultimelor prestații bune.

Acuzaţii la adresa arbitrajului

Lui Dorinel Munteanu i-a venit greu să accepte eșecul de la Slobozia, mai ales în contextul în care echipa sa ar fi putut beneficia de un penalti, dacă faultul din careu asupra lui Cîrjan ar fi fost sancționat de centralul partidei. Mai mult, Dorinel Munteanu acuză faptul că eliminarea lui Gorovei a fost acordată mult prea ușor, mai ales că centralul partidei era departe de fază și n-a fost convins de decizie.

"Concluziile sunt cum au fost și după jocul cu CSA Steaua, în care echipa noastră a făcut un meci bun. N-am ce să le reproșez jucătorilor. Sigur, dacă avem jumătate de ocazie, noi trebuie să marcăm. Cred că diferența a fost făcută de arbitraj, care a rupt echilibrul unui meci în care jucau două echipe în lupta pentru promovare. Eu am încredere în echipă în continuare și cred că vom reuși să ne revenim. Trebuie să discut cu jucătorii referitor la începutul de meci, în care adversarii ne-au pus probleme în primele zece minute", a spus Dorinel Munteanu, managerul tehnic al Oțelului.

Cu 33 de puncte s-a ajuns în play-off

Până la pauza competițională mai sunt de disputat trei etape, toate abordabile pentru gălățeni: cu Minaur Baia Mare (acasă), Ripensia Timișoara (deplasare) și Metaloglobus (acasă). Toate cele trei echipe se află în partea a doua a clasamentului, iar dacă Oțelul ar reuși să le câștige pe toate ar intra în pauza de iarnă, cu siguranță, de pe poziție de play-off.

Dacă ne uităm peste clasamentul din sezonul regulat al ediției precedente de campionat, echipa de pe locul 6 a intrat în play-off cu 33 de puncte, cu 11 peste ceea ce a adunat Oțelul până acum, cu șase etape înainte de final. Ce-i drept, tot cu atâtea puncte a încheiat și FK Miercurea Ciuc (prima de sub linia de play-off), iar în acest sezon pot fi necesare mai multe puncte pentru clasarea între primele șase, întrucât nu e nicio echipă distanțată categoric în frunte (cum a fost cazul cu Petrolul, "U" Cluj și Hermannstadt, anul trecut), ceea ce înseamnă că se fac mai multe puncte în spate. Astfel, se poate considera că sunt necesare circa 35 de puncte pentru a încheia pe loc de play-off, ceea ce ar presupune ca Oțelul să poată să scoată minimum 13 puncte din următoarele șase meciuri (patru victorii și un egal). În afară de meciurile mai sus menționate, în 2023 mai sunt de disputat trei partide: cu CSM Slatina (deplasare), cu FK Miercurea Ciuc (acasă) și cu Dumbrăvița (deplasare).

Citit 5935 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2022 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.