Trei jucători vor pleca de la echipa de fotbal Oțelul în această iarnă

Trei jucători vor pleca de la echipa de fotbal Oțelul în această iarnă
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Ultimul meci oficial al acestui an pentru gălățeni a adus și câteva certitudini cu privire la despărțirile de la nivelul lotului.

Meciul Oțelul Galaţi - Gloria Buzău, din a treia etapă a "Cupei României", n-a avut o miză reală din punct de vedere sportiv, întrucât oaspeții erau eliminați deja matematic înaintea partidei, iar gălățenii aveau nevoie de condiții extraordinare pentru a se califica, în toate cele trei meciuri ale grupei.

Până la urmă, n-a fost nevoie de calcule, întrucât Oțelul a pierdut meciul cu buzoienii, scor 0-2. Părțile bune ale acestui eșec au fost jocul de atac din repriza a doua (când trupa lui Dorinel Munteanu și-a creat multe ocazii la poarta adversă) și concluziile trase asupra unor jucători pe care Oțelul nu se va mai baza la primăvară.

"Sunt nemulțumit de modul în care am început partida ca joc, părea că Gloria Buzău este o echipă din altă ligă. Am redresat jocul după pauză, ne-am creat multe ocazii de gol, dar până la urmă a ieșit o înfrângere care mă nemulțumește. A fost un ultim test pentru jucători, iar de unii dintre ei va trebui să ne despărțim. Una peste alta, a fost un an minunat, cu o promovare și o clasare pe locul al treilea în Liga a II-a, două realizări ce nu pot fi trecute prea ușor cu vederea", a spus Dorinel Munteanu, managerul tehnic al Oțelului, la finalul partidei.

În celelalte meciuri din grupă au fost înregistrate rezultatele: CS Mioveni - UTA 0-3, FC Botoșani - FCSB 0-2. Clasamentul final al Grupei B din "Cupa României" arată astfel: 1. UTA 7 puncte, 2. CS Mioveni 6 p, 3. FCSB 5 p, 4. Gloria Buzău 3 p, 5. FC Botoșani 2 p, 6. Oțelul 1 punct. Primele două clasate din fiecare grupă s-au calificat în ”sferturi”. Iată tabloul meciurilor din faza sferturilor de finală: Sepsi - CS Mioveni, CFR Cluj - FC Argeș, FC Hermannstadt - "U" Cluj și UTA - FC "U" Craiova. Următoarele meciuri se vor disputa într-o singură manșă, pe terenul echipei clasate pe primul loc în grupă.

Primele trei despărțiri preconizate

Revenind la concluziile trase de Dorinel Munteanu după meciul cu Gloria Buzău, este clar că trei jucători nu se vor mai regăsi în planurile sale din primăvară. Este vorba despre mijlocașii Ricardo Kip și Vanja Markovici, plus atacantul Bokhasvili. Primul nici măcar n-a mai prins foaia de joc, iar pe teren a fost văzut ultima dată la un joc oficial la Petroșani, cu Jiul. Ceilalți doi și-au semnat sentința, practic, chiar în meciul cu Gloria Buzău, când au început ca titulari, dar la jumătatea primei reprize au fost deja schimbați. Bokhasvili n-a fost deloc încântat de decizia lui Dorinel Munteanu și a scuipat nervos pe jos, după care a plecat direct la vestiare, în timp ce Markovici a părut mirat de schimbare și a întârziat cât a putut de mult până a ajuns la marginea terenului.

Jucătorii Oțelului au intrat în vacanță încă de joi seară, imediat după meciul cu Gloria, și vor reveni la antrenamente pe 9 ianuarie 2023.

Citit 6973 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.