Micii fotbaliști ai Galațiului au impresionat la o competiţie naţională

Micii fotbaliști ai Galațiului au impresionat la o competiţie naţională
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un club din orașul nostru a participat la o competiție națională, iar doi copii de la categoriile de vârstă 2013 și 2015 au ieșit mult în evidență.

Este vorba despre ACS Campionii din Galați, care s-a prezentat cu două echipe la competiția Buzăul Sportiv, cu grupele de 2013 și 2015, cu care au reușit evoluții frumoase în fața unor adversari proveniți din mai multe zone ale țării. De la fiecare categorie de vârstă a impresionat câte un copil. Este vorba despre Mario Dănilă (născut 2014, dar care a evoluat pentru echipa de la categoria 2013) și Eduard Toniță (de la 2015). Fiecare dintre ei a reușit să-i impresioneze pe toți ceilalți antrenori prezenți la turneu, fie că au jucat împotriva lor, fie doar că au asistat de pe margine la talentul pur arătat de cei doi copii.

"Suntem foarte mulțumiți de copiii noștri, cu care am participat la o competiție foarte bine organizată - Buzăul Sportiv. Mario și Edi, căpitanii celor două echipe, au ieșit în evidență. Chiar au fost unii antrenori care le-au contestat dreptul de joc și s-au mirat foarte tare când au văzut că, de exemplu, Mario e chiar cu un an mai mic decât categoria de vârstă la care activează. Iar la Edi nimeni nu poate să creadă că este atât de talentat la o vârstă atât de fragedă", ne-a spus Vali Cernat, antrenorul celor două grupe.

Mario și Edi sunt doi copii atât de pasionați de fotbal, încât numai fotbal ar juca de dimineață până seara! Sunt mici și firavi, ca orice copil cu vârsta de 7 și respectiv, 8 ani, dar ageri, talentați și cu inteligență în joc total ieșită din comun.

Turneu cu adversari din alte orașe

În competiția propriu-zisă, grupa 2013 de la ACS Campionii Galați a ratat participarea în finala competiției după loteria loviturilor de departajare, dar a făcut meciuri bune cu Petrolul Ploiești, Delta Tulcea, Juniorul Brașov și CS Țăndărei.

Lotul micuților gălățeni: Luca Potorac, George Doca, Luca Dănăilă, Andrei Bogoiu, David Borșan, Mario Dănilă (căpitan), Ianis Lungu, Fabian Boghean, Tudor Zaharia, Tudor Comănici, Darius Jirighie. 

Evoluții remarcabile au avut și copiii de la grupa 2015 participantă la turneu. Echipa de la ACS Campionii Galați a jucat cu SCF Toader Ploiești (două meciuri), Steaua Noua Generație și Progresul Sarichioi.

Lotul prezentat: Eduard Toniță (căpitan), Darius Mânzu, Ayan Arghir, Matei Cojocaru, David Drăgan, Sebastian Toniță, Alexandru Răileanu, Daniel Lefter, Florin Andrei, Iustin Stoica (antrenori la ambele grupe: Vali Cernat și Constantin Gonta).

La finalul competiției, reprezentanții cluburilor participante s-au declarat extrem de mulțumiţi de condițiile asigurate și și-au propus să se reîntâlnească în același cadru cât mai curând posibil, întrucât prin astfel de evenimente li se oferă copiilor posibilitatea să crească așa cum trebuie.

Citit 3944 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.