Hocheiul gălățean trăiește din nou la intensitate ridicată

Hocheiul gălățean trăiește din nou la intensitate ridicată
Foto: Sorin Pană, Sportul Ilustrat
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Echipa de hochei pe gheaţă CSM Galați a readus aminte de perioada în care orașul nostru era reprezentat la cel mai înalt nivel pe plan național, prin victoriile obținute, luni și marți, împotriva campionilor de la Miercurea Ciuc.

Galațiul a avut, față de multe mari orașe din țară, particularitatea de a fi prezent în Campionatul Național de seniori la hochei pe gheață, iar în multe rânduri chiar cu succesul absolut, prin câștigarea titlurilor de campioană a României, prin CSM Dunărea.

Moștenirea a continuat cu trecerea la CSM Galați, unde în primul an s-a ajuns în finala campionatului, însă de atunci a continuat pe o pantă descendentă. Doar că la începutul acestei săptămâni a părut din nou că hocheiul gălățean poate să țină prim-planul, prin prisma a două succese minunate în fața celor de la SC Miercurea Ciuc - campionii en-titre.

În actualul sezon, CSM Galați a mai făcut meciuri bune, dar fie se pierdea cumva pe final, fie bascula imediat în panta cealaltă și oscilațiile au adus piedici majore pentru avansarea în clasament. De această dată, la duelurile cu ciucanii, se poate spune că minunea a ținut două zile.

Primul joc, cel de luni seară, a adus un spectaculos 6-5 pentru CSM Galați, după cum urmează: 2-1 la capătul primei reprize (Kirichenko și Sursov), 2-4 după a doua repriză şi 6-5 la final (Kirichenko de încă trei ori și Shabanov). Ultima reușită a gălățenilor a venit cu 34 secunde înainte de final, când toată lumea părea că e deja cu gândul la repriza suplimentară.

Otto Onodi - Foto: Sorin Pană, Sportul Ilustrat

Meciul doi, și mai nebun!

Se aștepta ca după victoria spectaculoasă din prima zi, în al doilea meci - programat marți seară, la 24 de ore distanță față de precedentul - să vină o corecție din partea ciucanilor și așa se și configura partida în startul său: 0-3 după prima pauză! Același Kirichenko, marcatorul unui hattrick în meciul precedent, a sunat revenirea prin reușita sa din minutul 30, iar de aici până la final, cu sprijinul inimoșilor gălățeni prezenți în Patinoarul "Dunărea", a urmat o adevărată prestație de hochei! La doar două minute de la prima reușită a gălățenilor a înscris și Neznamov, iar deznădejdea instalată în patinele oaspeților a fost speculată la maximum de trupa pregătita lui Klinga, care a egalat până la capătul celui de-al doilea parțial prin Machala. Nebunia a fost desăvârșită în ultima repriză, când Chernyuk a înscris pentru 4-3, după care gălățenii au rezistat în fața atacurilor insistente și disperate ale Ciucului - care a apelat și la al șaselea om pe gheață în locul portarului.

Foto: Sorin Pană, Sportul Ilustrat

CSM Galați, din nou în Top 4

Primele patru locuri au fost în mod obișnuit poziții de play-off (asta dacă nu se mai întâmplă ceva ieșit din comun din partea organizatorilor competiției), iar CSM Galați a reușit să revină în această postură la capătul celor două succese. Astfel, gălățenii ocupă locul al treilea în clasamentul la zi, cu 29 puncte (16 meciuri), la egalitate de puncte cu Fenestela (21 meciuri) și Brașov (14). Primele două locuri sunt ocupate de ACSH Gheorgheni (46 puncte - 20 meciuri) și Steaua București (36 puncte - 15 meciuri), în timp ce campioana din Miercurea Ciuc e abia pe 6, cu 20 de puncte (15 meciuri).

CSM Galați va reveni cu noi meciuri în Campionatul Național de seniori la hochei pe gheață pe 7-8 ianuarie 2023, când va juca împotriva celor de la Sportul Studențesc.

Citit 2035 ori Ultima modificare Duminică, 25 Decembrie 2022 11:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.