Braniștea, echipa-revelație a eșalonului al treilea

Braniștea, echipa-revelație a eșalonului al treilea
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Despre Unirea Braniștea se știe că a fost o echipă fruntașă a Campionatului Județean, dar niciodată nu se gândise, până în acest an, la promovare.

La finele sezonului 2021-2022, noua conducere a clubului din Braniștea a venit cu o veste surpriză, că va ataca promovarea în Liga a III-a. În primul rând, s-a procedat la o reorganizare a clubului, administrativ și sportiv, după care au venit meciurile de baraj cu campioana județului Brăila. N-a fost chiar simplu, dar după un 1-2 la Victoria Traian, a venit revanșa în retur și, cu un 4-0 clar, brăniștenii au primit statutul de eșalon trei.

Început destul de ezitant

După patru etape, Unirea nu se putea lăuda cu cine știe ce realizări, adunând doar patru puncte, după un egal acasă cu Lieștiul (0-0), victorie cu o altă nou-promovată, dar şi două eșecuri: unul acasă și altul la fruntașa clasamentului de atunci, Metalul Buzău. Ceva parcă s-a petrecut din acel moment, pentru că rezultatele favorabile au început să se lege, iar echipa a urcat încet-încet în clasament, până în apropierea podiumului. La finele sezonului de toamnă, Unirea s-a clasat pe locul al treilea, poziție de play-off. Iată linia de clasament: locul 3, cu 31 de puncte după 15 meciuri, din care: zece victorii, un egal și patru înfrângeri (golaveraj 25-13). De aici și aprecierea FRF, care a catalogat-o drept echipa-revelație din toate cele zece serii ale Ligii a III-a! O apreciere măgulitoare pentru o nou-promovată, care nu îndrăznise niciodată să gândească dincolo de Liga a IV-a.

Evoluții care au urcat-o în clasament

Au fost rezultate firești, dar și unele care au depășit condiția unei nou-promovate. Iată câteva dintre ele: 4-0 și 2-0 cu Limpeziș, 3-1 și 1-0 cu Dinamo Bacău, dar și rezultate mai greu de anticipat: 2-1 cu Focșani, 1-0 cu Metalul Buzău, 1-0 cu Rm. Sărat, 2-0 cu Aerostar Bacău, toate acestea fiind echipe din fruntea clasamentului.

Braniștea mai are două reușite de excepție: locul al doilea după meciurile de acasă (19 puncte), la întregul nivel al Ligii a III-a și obţinerea a opt victorii din ultimele zece partide de campionat.

Pentru a ține ritmul cu ultimele trei jocuri rămase din sezonul regulat, cu CSM Focșani și CSM Rm. Sărat în deplasare şi cu codașa Dacia Brăila acasă, brăniștenii vor trebui să-și calculeze pașii cu mare atenție. Numai cu o pregătire foarte bună și cu o mobilizare corespunzătoare se poate menține poziția de play-off (între primele patru clasate).

Lotul, golgheterii și organigrama clubului

În cele nouă meciuri din tur și șase din retur au fost folosiți 24 de jucători: Vlasie, Ursu și Petrea (portari), urmați de cei nouă marcatori ai echipei, Gabriel Răducan (8 goluri), Spânache (5), Dumitru (5), Năpârlică (2), Gherghișan, Gâță, Voicu, Țicămucă și Murgoci (câte un gol) și ceilalți jucători de câmp Mihai, Popa, Enache, Manea, Hilohi, Tarozzi, Drăgan, Postelnicu, Tănasă, Oniciu, M. Cireș, Dima. Stafful: Ionuț Niculcea (antrenor principal), Alexandru Iliuciuc (antrenor secund), L. Ciontu (maseur), N. Baciu (delegatul tehnic), Vali Vrânceanu (manager), Gheorghe Mogoș (președinte).

Citit 1871 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2022 04:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.