Atacantul surpriză, sosit la Oţelul, dar căutările continuă la echipa lui Dorinel Munteanu

Atacantul surpriză, sosit la Oţelul, dar căutările continuă la echipa lui Dorinel Munteanu
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Dorinel Munteanu, managerul tehnic al grupării gălățene, testează în cantonamentul de la Vatra Dornei un atacant ce ar putea fi o soluție surprinzătoare și, totodată, de succes în partea a doua a sezonului Ligii a II-a.

Oțelul a început deja stagiul de pregătire centralizată de la munte, la Vatra Dornei, iar printre jucătorii pe care îi are în subordine Dorinel Munteanu se numără și un atacant – surpriză. Acesta este Andreas Chirițoiu, jucător ce aparține de FCSB, dar care în prima parte a campionatului a jucat pentru Unirea Constanța (Liga a II-a). În vârstă de 19 ani, Chirițoiu a jucat în 16 meciuri pentru fosta sa grupare, timp în care a marcat trei goluri – fiind cel mai bun marcator al echipei. Golurile au fost marcate cu Poli Iași, Gloria Buzău și Viitorul Tg. Jiu, iar două dintre acestea au condus la  deschiderea  scorului. Calitățile sale l-au adus în evidența loturilor naționale, acolo unde a fost convocat pe parcursul anului trecut la selecționata României Under 19, pentru care a înscris două goluri în șase meciuri.

Azinovici a plecat de la echipă

Altfel, așa cum am anunțat în urmă cu câteva zile, Antonio Azinovici (30 ani) – titular pe postul de fundaș central în prima parte a campionatului – a reziliat contractul cu gruparea gălățeană la solicitarea sa. Chiar dacă a fost unul dintre cei mai buni jucători, conform cifrelor InStat din prima parte de campionat, cei de la Oțelul nu s-au opus, pentru că pe postul său mai sunt și alte soluții. A revenit căpitanul Costin Ghiocel, după jumătate de an de accidentări, plus că a fost oficializat transferul unui alt croat – Diego Zivulici (30 ani). Acesta din urmă, cu un CV mult mai bogat decât cu ce s-a prezentat Azinovici la sosirea sa, poate evolua pe postul de fundaș central lăsat liber de plecarea celuilalt croat, dar și ca mijlocaș defensiv.

Indezirabilii au făcut deplasarea la Vatra Dornei

Din lotul deplasat de Oțelul la Vatra Dornei, în afară de Azinovici (plecat de la echipă), mai lipsesc, față de reunire, Alin Nica și Cristian Constantin. Nica este accidentat și a suferit o intervenție chirurgicală ce-l ține departe de gazon cel puțin până în martie, pierderea sa fiind acoperită cu venirea lui Octavian Ursu (transferat de la CSC Șelimbăr în această iarnă). Cel de-al doilea care lipsește de pe lista de cantonament este juniorul Cristian Constantin, venit în probe din Germania, dar fără să reușească să-l convingă pe Dorinel Munteanu că merită un loc în stagiul de pregătire de la Vatra Dornei. Și-au făcut loc, în schimb, indezirabilii Kip, Markovici și Berisha – toți cei trei de care Oțelul a încercat să scape în această iarnă. Clubul n-a ajuns la un acord de reziliere cu cei trei și au fost luați în pregătire cu echipa.

Oțelul se pregătește la Vatra Dornei până pe 25 ianuarie, urmând ca de pe 30 ale lunii să plece în Antalya (Turcia), acolo unde va disputa și patru meciuri de verificare înaintea reluării sezonului. Echipa roș-alb-albastră se află pe locul al treilea în clasamentul Ligii a II-a, la egalitate de puncte cu locul al doilea (Poli Iași), iar primul meci oficial din 2023 îl are de disputat pe 25 februarie, la CSM Slatina.

Citit 5827 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2023 05:46

1 comentariu

  • postat de Mario
    Duminică, 15 Ianuarie 2023 17:50
    89.137.136.***
    Se pare c a plecat și berisha...f slab jucător...nu l știu pe acest olandez kip...ce este de capul lui...poate ar tb încercat de Munteanu în amicalele ce vor urma în cantonament...vedem...markovici...la fel de slab ca berisha...ar tb să plece...în schimb cei trei români..
    Ursu,Cruceru și Chirițoiu.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.