Momente cruciale pentru echipele gălățene

Momente cruciale pentru echipele gălățene
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cele cinci echipe din orașul nostru angrenate în competițiile naționale au de disputat, în aceste zile, meciuri care mai de care mai importante în perspectiva îndeplinirii obiectivelor pentru sezonul în curs.

VOLEI. Dinamo - CSM Arcada, ”capul de afiș”

Cel mai important meci din Divizia A1 - primul eșalon masculin de volei - va avea loc în Capitală. În Sala "Dinamo" se vor confrunta două dintre echipele de top, Dinamo (locul 1, cu 33 de puncte) și multipla campioană a ultimelor patru ediții - CSM Arcada (locul 3, cu 29 de puncte). Un meci de gală, pe care TVR 3 îl va difuza duminică, 22 ianuarie, de la ora 15:00.

Dinamoviștii și-au fortificat serios lotul pentru acest sezon și tânjesc după un titlu de campioni, după ani buni de secetă. La rândul lor, gălățenii, familiarizați cu astfel de lauri, vor face totul pentru o revenire, după un început mai modest. Sunt două echipe puternice, cu numeroși internaționali, conduși la lot de selecționerul Sergiu Stancu, nimeni altul decât antrenorul gălățenilor. Cu asemenea distribuții, amatorii de volei din țara noastră nu se gândesc decât la un spectacol de calitate.

Partida se va bucura și de un arbitraj de elită, internaționalii Paul Szabo (Oradea) și Tudor Pop (Cluj-Napoca).

Din această etapă, a doua a returului primului eșalon, se mai distinge partida de la Craiova, dintre oltenii de la SCM Universitatea și Steaua București, cu influență directă în lupta pentru titlu.

BASCHET. Etapă de foc în Liga Națională

Nici bine nu s-a încheiat etapa intermediară de la mijlocul săptămânii şi Liga Națională de baschet masculin mai programează o rundă, penultima a primei faze. Este o etapă extrem de aprinsă, pentru că încă nu se cunosc echipele calificate în faza a doua. În lupta pentru calificarea în play-off se află și baschetbaliștii de la CSM Galați, care au de jucat, acasă, cu CSO Voluntari. Partida de la Sala Sporturilor "Dunărea" este programată sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 18:30, și este un derbi direct pentru clasarea între primele cinci echipe. În cazul unui succes, CSM Galați ar lua o opțiune serioasă de a intra în faza superioară a competiției.

"Ne așteaptă un meci extrem de dificil, în fața unui adversar care a investit foarte mult în ultimii ani și a obținut rezultate remarcabile, printre care clasări pe podium în Liga Națională și câștigarea «Cupei României». Așa că nu are cum să fie ușor, dar asta nu înseamnă că nu vom lupta. Jucăm acasă, e important că avem și publicul aproape, iar dorința de victorie există nu doar prin prisma clasării în Top 5, ci şi prin faptul că dorim să ne arătăm calitățile și să demonstrăm că, în ciuda diferenței de buget, prin luptă se pot obține rezultate peste așteptări", a spus Florin Nini, antrenorul gălățenilor.

Gălățenii au opt victorii până acum, la fel ca Dinamo și CSO Voluntari, cu una peste CSM Athletic Constanța și cu două peste Steaua - celelalte echipe implicate în lupta la vârf.

În aceeași etapă se mai dispută meciurile Steaua - Dinamo și Athletic Constanța - SCM Timișoara, ambele cu implicații în lupta pentru Top 5 în Conferința B, din care fac parte și gălățenii.

HOCHEI. Deplasare la Fenestela

Echipa de hochei a Clubului Sportiv Municipal Galați va disputa două partide, ambele în deplasare, în acest weekend, contând pentru Campionatul Național de seniori. Gălățenii vor juca, sâmbătă și duminică (ambele de la 18:30), la Târgu Secuiesc, pe terenul celor de la Fenestela. CSM Galați se află pe locul 4 înaintea celor două meciuri, cu 36 de puncte din 20 de etape, cu patru lungimi peste SC Miercurea Ciuc (locul 5) și cu un singur punct sub Brașov (locul 3, dar cu două meciuri mai puțin disputate). Fenestela este un adversar periculos, aflat pe locul 6, cu care gălățenii au pierdut categoric un meci în turul campionatului, scor 6-11, la Patinoarul "Dunărea", după ce în prima partidă câștigaseră cu 6-2.

HANDBAL. CSM Galați joacă cu Zalăul

În primul eșalon feminin de handbal - ”Liga Florilor”, în acest weekend se dispută partidele ultimei etape a turului. La Galați va avea loc partida dintre CS Municipal și HC Zalău, altădată o confruntare pentru poziții mult mai înalte. De această dată, cele două combatante se află la coada clasamentului - CSM Galați, ultimul loc, fără niciun punct, în timp ce echipa fostului selecționer Gheorghe Tadici ocupă locul X. Totuși, ambiția jucătoarelor celor două formații nu va trebui să lipsească, iar fetele noastre ar putea forța imposibilul - obținerea unui rezultat favorabil.

Partida va avea loc duminică, 22 ianuarie, în Sala Sporturilor "Dunărea", de la ora 11:00.

* Tot la Galați, dar în Liga a II-a (Divizia A), va avea loc un al doilea meci de handbal. Acesta se va desfășura sâmbătă, 21 ianuarie, în Sala "Siderurgistul", de la ora 12:00, când echipa a doua a CSM Galați va întâlni HC Harghita.

FUTSAL. Revine și United

Odată cu acest weekend, se reiau și meciurile din campionatul Ligii I de futsal. Campionii de la United vor juca luni, în deplasare, cu Autobergamo Deva. Derbiul cu hunedorenii a devenit un clasic al ultimilor ani, cele două formații fiind principalele pretendente la câștigarea trofeelor interne. Meciul de la Deva este programat luni, 23 ianuarie, ora 18:00, şi va fi transmis în direct pe Digi Sport. După 11 etape, trupa lui Florin Ignat este pe primul loc, cu 29 de puncte, cu cinci peste FK Odorheiu Secuiesc (locul al doilea) şi cu șapte mai mult decât Autobergamo Deva (locul 3).

Citit 1097 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 08:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.