Un „gol” de 128.000 de lei la Oţelul

Un „gol” de 128.000 de lei la Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jumătate dintre echipele de fotbal din Liga I au încheiat anul trecut cu pierderi, printre ele aflându-se şi Oţelul Galaţi * Directorul general Marius Stan spune că „de vină” sunt investiţiile făcute în Baza „Ancora” şi în nocturnă, precum şi scăderea contribuţiei Combinatului

O analiză făcută de site-ul fin.ro relevă faptul că nouă dintre cele mai importante grupări fotbalistice care activează în Liga I au încheiat anul trecut cu pierderi. Printre ele – şi SC FC Oţelul SA Galaţi, care a raportat în bilanţul pe 2010 depus la Finanţele Publice o pierdere brută de 128.490 de lei. O sumă aproape nesemnificativă faţă de „golurile” anunţate de aşa-zişii granzi ai campionatului: Rapid – 29 de milioane de lei, Steaua – 19,6 milioane, Vaslui – 18 milioane şi Dinamo – 2 milioane de lei.

„Formaţiile care activează pe prima scenă fotbalistică şi sunt organizate ca societăţi comerciale au declarat în bilanţul anual pierderi totale în valoare de 77,5 milioane de lei, adică aproximativ 18,5 milioane de euro. Singura echipă care a înregistrat un profit demn de luat în considerare este CFR Cluj, care a ieşit cu 21,4 milioane lei pe plus în anul 2010.

De remarcat este şi faptul că şi Ceahlăul Piatra Neamţ a obţinut câştig în anul precedent, chiar dacă atunci a evoluat în eşalonul secund, societatea având 273.720 de lei profit brut. Dintre echipele care evoluează în primul eşalon, doar 11 sunt organizate în societăţi comerciale pe acţiuni sau cu răspundere limitată. Celelalte şapte echipe sunt administrate de cluburi sau asociaţii sportive ale căror bilanţuri nu sunt relevante în analiza profitului”, se arată în articolul realizat de fin.ro.

„Vom compensa anul acesta cu vârf şi îndesat”

„Trebuie să reţineţi faptul, că anul trecut, bonusurile pe care le-am acordat jucătorilor pentru performanţele obţinute au fost mult mai mari, la fel şi investiţiile pe care le-am făcut. În plus, şi valoarea contractului cu Combinatul ArcelorMittal s-a micşorat simţitor, toate acestea aducându-ne la deficit”, ne-a declarat directorul general al echipei campioane, Marius Stan.

„În 2010, am inaugurat Baza „Ancora” şi am ridicat şi nocturna, ambele din banii noştri. Totul este însă sub control şi era previzibil. Este un minus pe care, anul acesta, îl vom compensa cu vârf şi îndesat”, a încheiat oficialul Oţelului, referindu-se la milioanele de euro care vor intra în contul Oţelului pentru participarea în grupele Champions League.

Citit 1425 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.