Gălăţenii - alături de Oţelul, la Păpădie

Gălăţenii - alături de Oţelul, la Păpădie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fluierul de început al meciului Basel-Oţelul a fost primit cu urale şi aplauze de cei câteva sute de gălăţeni care s-au reunit, miercuri seară, în piaţeta din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, acolo unde debutul echipei de la Dunăre în Liga Campionilor a putut fi urmărit pe un ecran, cu videoproiector.

Este adevărat, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco – cel care le-a promis gălăţenilor că vor vedea meciurile în aer liber, la Păpădie – vorbea, cu două zile înainte, de două ecrane cu videoproiectoare, însă unul din acestea s-a defectat înainte ca „oţelarii” să pună măcar piciorul pe gazonul din Basel.

Dar faptul că unul din ecrane a fost inutilizabil (se pare că s-a defectat instalaţia de videoproiectare, după ce a fost conectată la o priză de 380 de volţi) nu i-a demoralizat pe suporterii veniţi la meci, poate şi pentru că sonorizarea a fost excelentă. Un singur moment a creat ceva nemulţumiri, pigmentate cu huiduieli: când una dintre persoanele care strângea cablurile din spatele ecranului a călcat greşit, iar rezultatul a fost că pe ecran, transmisia meciului s-a metamorfozat într-o mică fereastră, în dreapta sus, în timp ce restul suprafeţei era acoperit cu opţiuni de editare video…

„Oţelul, până la moarte!”

Purtând fularele Oţelului, agitând steaguri cu însemnele clubului de la Dunăre sau având doar tricourile echipei favorite, suporterii au scandat, cântat şi dansat pe tot parcursul meciului. Evident, cu excepţia momentelor în care Basel a marcat cele două goluri, când suporterii au dat cu fularele de asfalt, în lipsa căciulilor şi a câinilor după care să arunce.

De altfel, după prima repriză, când scorul le era favorabil elveţienilor, mulţi dintre suporterii de la Păpădie au părăsit piaţeta în grupuri… După pauză, mult mai puţini s-au întors să urmărească meciul.  Totuşi, după ce Oţelul a marcat golul, numele lui Pena a fost scandat minute întregi, iar veselia suporterilor nu a mai putut fi ţinută în frâu, oamenii năvălind pur şi simplu până aproape de ecran, spre îngrijorarea poliţiştilor locali şi a jandarmilor din zonă.

De altfel, prezenţa oamenilor de ordine a fost de nota zece – discreţi, dar fermi – dar nici suporterii nu au creat probleme deosebite. Berile s-au băut din PET-uri de plastic sau doze de metal, fără însă ca alcoolul să fie atât de mult încât să li se urce la cap susţinătorilor. Păcat însă că după plecare, în urma lor, pe dalele din piaţetă, au rămas PET-uri, cutii de bere, fulare şi multe, foarte multe coji de seminţe…

Citit 681 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.