Oțelul Galați rămâne favorită la promovare

Oțelul Galați rămâne favorită la promovare
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Chiar dacă a pierdut cu Poli Iași, scor 1-2, în prima etapă din play-off, gruparea gălățeană se află încă într-o postură favorabilă în perspectiva promovării.

Prima etapă din play-off a debutat bine pentru Oțelul până în minutul 26 al meciului cu Poli Iași, moment în care Ghiocel a fost eliminat după un atac extrem de dur, cu talpa pe fața lui Itu. Din acel moment, scenariul pentru promovare n-a mai fost deloc favorabil gălățenilor. Dar, cu toate că a înregistrat un eșec pe teren propriu, Oţelul se află încă în postura de principală favorită la loc de promovare directă în raport cu Dinamo, Buzău și Dej.

Oțelul are 36 de puncte, cu trei peste echipele care îi vizează locul de promovare directă, în condițiile în care liderul Steaua nu are drept de accedere în Superligă. Programul etapei viitoare este, de asemenea, favorabil gălățenilor, care au de jucat tot acasă, de această dată cu Steaua - formație fără presiune. Cu trei puncte avans față de urmăritoarele sale, Gloria Buzău - văzută drept principala contracandidată - are de jucat la Poli Iași, iar Dinamo se deplasează la Unirea Dej. În cazul unui succes cu Steaua, pe teren propriu, Oțelul s-ar putea distanța în clasament față de cel puțin două dintre cele trei urmăritoare.

Eșecul cu Iași, pus pe seama erorilor personale

Înfrângerea de duminică după-amiază l-a nemulțumit total pe Dorinel Munteanu, antrenorul echipei, care s-a declarat dezamăgit de erorile personale ale câtorva dintre jucătorii săi. Este vorba despre Andrei Rus, care l-a scăpat din marcaj pe Hlistei (pasator la golul egalizator al ieșenilor), plus Costin Ghiocel - care și-a lăsat echipa în inferioritate numerică, după un atac violent asupra unui adversar.

"O înfrângere pe care o consider nemeritată. Am început foarte bine jocul, am marcat. Sunt foarte dezamăgit de atitudinea și de prestaţia a doi-trei jucători, care nu s-au ridicat la nivelul echipei. Asta nu accept, sunt jucători care lucrează cu mine de un an și ceva. În jocurile cu contracandidatele, nu ar trebui să facem greșeli. Ne-am bătut singuri, iar două greșeli individuale au făcut diferența. În rest, adversarul nostru a avut un control mai bun al mingii, după ce am luat acel cartonaș roșu, iar din punct de vedere al posesiei ne-a dominat, dar nu și-a creat ocazii. Jucătorii noștri nu au avut încredere în ceea ce le-am spus la pauză. Îmi pare foarte rău pentru acest joc, pentru că l-am pierdut, mai ales că asistența a fost în număr foarte mare. Mai sunt nouă meciuri, eu sper să ne revenim", a spus Dorinel Munteanu, la capătul partidei.

Având în vedere faptul că echipele naționale de seniori, tineret și juniori au programate partide oficiale în calendarul competițional, meciurile din Liga a II-a vor avea o pauză de o săptămână. Astfel că următoarea rundă din play-off este programată în jurul datei de 1 aprilie.

Citit 3402 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2023 21:12

3 comentarii

  • postat de Mario
    Marți, 21 Martie 2023 18:15
    89.137.136.***
    Dacă pierd și următorul meci...e cam gata...vor fi în cădere liberă...nu cred că vor câștiga vreunul...va fi deranj mare la club...iar Munteanu va spune tot ce are pe suflet...deocamdată încă se mai abține și mai trimite așa câte o săgeată cu subînțeles...
    0
    0
  • postat de Riktus
    Marți, 21 Martie 2023 17:55
    86.124.203.***
    Sorbim cu nesaț din apa rece și chioară sperând sa ne îmbete, visând la cai verzi pe pereți, ca nunca-n perete! Așa se vede de pe margine părerea editorialistului coroborat cu imaginea echipei și a câtorva suporteri exacerbați de atâta optimism ieftin.
    0
    0
  • postat de hai otelul!
    Marți, 21 Martie 2023 11:46
    89.39.81.***
    lasa sa bata iasiul tot, ca si steaua.....noi batem la celelalte 3 echipe, acasa si ciugulim si de afara. dinamo , buzaul si dej-ul se mai incurca intre ele. oricum iasiul cu steaua sint cele mai bune echipe. steaua nu poate promova. totul depinde de noi de acum inainte sa prindem locul 3, promovab
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.