Sebi Boghean, primele puncte în Liga Naţională la doar 15 ani

Sebi Boghean, primele puncte în Liga Naţională la doar 15 ani
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Victoria obținută sâmbătă de CSM Galați cu SCM Miercurea Ciuc (98-57) a adus, pe lângă evidenta bucurie a succesului, și alte motive de mândrie pentru echipa gălățeană de baschet, cum ar fi reușitele semnate de mezinul grupării.

Sebastian Boghean apucase să debuteze pentru CSM Galați în Liga Națională la vârsta de 14 ani, într-un meci dificil câștigat la Focșani, iar sâmbătă a intrat în galeria sportivilor care și-au trecut numele și pe lista marcatorilor. În februarie a împlinit 15 ani, iar spre finalul lui martie și-a făcut simțită prezența pe teren ca un veritabil senior. A marcat șapte puncte din procedee variate: pătrundere, șut de afară de 3 puncte și o aruncare liberă. La fiecare reușită de-a sa, toată banca gălățenilor exploda de bucurie, drept dovadă că Sebi a fost bine adoptat de către colegii săi.

"Este extrem de importantă această victorie, ca și toate celelalte anterioare obținute până acum. Ne propunem să câștigăm și în următoarele meciuri rămase de disputat, mai sunt două partide foarte grele. Mă bucur că băieții și-au revenit și au obținut o victorie de moral. Îl felicit pe această cale și pe Sebi pentru primul coș marcat în Liga Națională, cu toții ne bucurăm pentru el", a spus Alex Stanciu, directorul sportiv al grupării gălăţene, la capătul meciului.

La fel de bucuros pentru victorie și pentru reușitele lui Sebi Boghean a fost și antrenorul Florin Nini, care a și contribuit la formarea sa de la Academia Phoenix.

"Mă bucur că astăzi am reușit, pe lângă victorie, să rulăm întregul lot. Mai mult, am jucat în ”sfertul” patru cu jucătorii români, mă bucur că încep să-și aducă și ei contribuția. Fiecare meci are istoria lui, e foarte bine că am reușit să obținem victoria și să îi mulțumim pe fanii noștri. Sigur că ne bucurăm și pentru Sebi, pentru ceea ce a reușit, a mai trecut un prag, după cel al debutului, dar de aici urmează o și mai mare responsabilitate în munca pe care o va avea de făcut", a spus Nini.

La 15 ani, la cea mai bună agenție din țară

Talentul lui Sebi Boghean a ieșit la iveală și a fost remarcat ca atare. Astfel, la 15 ani a semnat un contract de reprezentare cu Big Management - cea mai bună agenție de baschet din țară, care îi mai reprezintă, printre alții, pe Andrei Mandache, Radu Vîrnă, Rareș Uță, Lorenzo Diaconescu, ca jucători de referință, dar și pe cei de la Galați - căpitanul Marius Ciotlăuș, Andrei Calenic și David Stan.

Sebastian Boghean este un obișnuit al loturilor naționale, iar în vară va face parte alături de reprezentativa României Under 16 la acțiunea de lot. La începutul acestui an, Sebi Boghean a avut parte și de o experiență internațională alături de Academia IBAM (Germania), alături de care a jucat în European Youth Basketball League și a fost ales între cei mai buni cinci jucători ai turneului.

Citit 1437 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2023 19:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.