O nouă victorie pentru Marco Bezzecchi

O nouă victorie pentru Marco Bezzecchi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Francesco Bagnaia (campionul mondial en-titre din MotoGP) și Marc Marquez (de șase ori campion mondial) au abandonat în Marele Premiu al Franței, cei doi căzând pe circuitul de la Le Mans, în condițiile unui record absolut de audiență: 278.805 spectatori. Victoria i-a revenit italianului Marco Bezzecchi (Mooney VR46), iar podiumul a fost completat de spaniolul Jorge Martin şi de francezul Johann Zarco, ambii de la Prima Pramac Racing.

Campion mondial în exercițiu, Bagnaia nu a terminat a cincea etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză, italianul văzându-se nevoit să abandoneze după o coliziune cu Maverick Vinales. La rândul său, aflat în lupta pentru locul secund cu Jorge Martin, Marc Marquez (Repsol Honda) a căzut când mai erau doar două tururi.

Practic, cursa din Franța nu a fost terminată de opt competitori: Marc Marquez, Jack Miller, Alex Rins, Joan Mir, Luca Marini, Alex Marquez, Francesco Bagnaia și Maverick Vinales. În clasamentul mondial, Bagnaia mai are doar un singur punct avans în fața conaționalului Bezzecchi, iar următoarea etapă din calendarul MotoGP este programată în data de 11 iunie, acasă la italieni - Marele Premiu de la Mugello.

În paralel, în Formula 1, piloții de la Red Bull adună victorii și duble pe bandă rulantă. În ultima cursă din SUA, ordinea pe podium s-a inversat, succesul revenind olandezului Max Verstappen, lider al clasamentului mondial în fața coechipierului mexican Sergio Perez, după cinci etape disputate în ”Circul Alb”. Pe locul al treilea la general se află, surprinzător, veteranul spaniol Fernando Alonso (41 de ani), de la Aston Martin.

Din acest weekend, cursele revin în Europa, mai întâi având loc Marele Premiu al Italiei, pe Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari din Imola. Întrecerea propriu-zisă se va desfășura duminică, 21 mai, de la ora 16,00 în România, urmând a fi parcurse 63 de ture, pe o lungime totală de 309 kilometri.

Citit 411 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Mai 2023 07:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.