Real Madrid a „înhățat” a 11-a Euroligă

Real Madrid a „înhățat” a 11-a Euroligă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Finalul Euroligii de baschet masculin din acest an a avut, ca de obicei, accente dramatice.

Prima semifinală a competiției, disputată vineri, 19 mai, la Kaunas s-a desfășurat după un scenariu destul de straniu. În premieră ajunsă în această fază a întrecerii, AS Monaco a făcut o primă jumătate excelentă de meci în fața elenilor de la Olympiakos. La pauza mare, monegascii conduceau cu 41-29 și absolut nimeni nu putea să prevadă dezastrul din sfertul al treilea. Ei bine, acesta a consemnat un neverosimil 27-2 în favoarea echipei din Pireu și zarurile au fost aruncate. Practic, în 10 minute de joc efectiv, trupa din Principat s-a dezintegrat și grecii au obținut la pas calificarea în finală: 76-62, rezultat final. 

Cel de-al doilea penultim act a prilejuit o desfășurare oarecum similară a ostilităților între cele două mari rivale din Spania. După primele 20 de minute, avantajul a fost de partea catalanilor de la FC Barcelona care au intrat la pauză cu un avans de șase puncte: 42-36, însă restul partidei a fost dominat de Real Madrid. Cu pivotul din Capul Verde, Edy Tavares, în mare formă - 20 de puncte și 15 recuperări - ”albii” au dominat clar restul jocului și s-au impus, finalmente, cu 78-66.

Duminică, Barcelona nu a arătat un chef deosebit de joc nici în finala mică, pe care a cedat-o fix la același scor, în fața monegascilor, însă, suspansul s-a mutat în ultimul act din Lituania.

Nici nu avea cum să fie altfel, atâta vreme cât, la pauză, scorul a fost egal 45-45. Grecii de la Olympiakos au condus în cea mai mare majoritate a timpului, cu bulgarul Vezenkov la ”pupitru” - 29 de puncte și 9 recuperări, însă nu a fost de ajuns. Pe final, avantajul de patru puncte al elenilor a fost întors de veteranii madrileni Sergio Fernandez și Sergio Llull, astfel că, de la 74-70, s-a ajuns la 74-75 cu trei secunde înainte de final. Ultima aruncare a revenit celor de la Oly, însă aceștia au ratat, iar trofeul merge, pentru a 11-a oară, în capitala Spaniei.

Citit 627 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Mai 2023 10:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.