Hocheiștii din Las Vegas au cucerit Cupa Stanley

Hocheiștii din Las Vegas au cucerit Cupa Stanley
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vegas Golden Knights a devenit cea mai "tânără" franciză din istoria NHL care a reușit să câștige faimoasa Cupă Stanley. După doar șase ani de existență, hocheiștii din Nevada au obținut cel mai râvnit trofeu pe gheață într-o serie finală cam fără istoric, disputată cu Florida Panthers. A fost 4-1 la general, iar "cireașa de pe tort", dacă putem spune așa, a fost victoria contondentă, 9-3, din meciul al cincilea, disputat acasă, în arena T-Mobile din Paradise, o suburbie a capitalei mondiale a cazinourilor.

De altfel, pe întreg traseul către succesul final, "cavalerii aurii" nu au avut mari probleme, trupa din Vegas nefiind real amenințată sau împinsă în joc decisiv de niciun adversar. După o calificare tot în cinci jocuri, în fața lui Winnipeg Jets, noua campioană a trecut în șase partide de o altă echipă din Canada, Edmonton Oilers, pentru ca, în finala Conferinței de Vest, să depășească cu 4-2 la general pe Dallas Stars. Dintr-un roster cu doar șapte sportivi europeni, s-au distins, inclusiv pe perioada playoff-ului, canadienii Jonathan Marchessault (28 de goluri în 76 de meciuri), Chandler Stephenson (46 de pase decisive - "assist"-uri), dar și goalkeeperul titular, Logan Thompson.

Succesul elevilor lui Bruce "Butch" Cassidy este unul care îi plasează într-un club extrem de select, în care conduce faimoasa franciză Montreal Canadiens, cu 24 de trofee cucerite, urmată de Detroit Red Wings, posesoare a 11 Cupe Stanley.

Citit 493 ori Ultima modificare Duminică, 02 Iulie 2023 07:46

1 comentariu

  • postat de Gigel
    Luni, 03 Iulie 2023 09:13
    5.13.197.***
    Păcat că nu mai ai unde vedea spectacolul NHL . Când a fost CM de hochei nu au fost la știri nici măcar 5 secunde despre subiect. Bine că băgăm bani in fotbalul fara rezultate.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.