Turcia a devenit numărul 1 în voleiul feminin

Turcia a devenit numărul 1 în voleiul feminin
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Voleiul feminin din Turcia cunoaște o perioadă cu adevărat de glorie. După finala de Champions League disputată ”în familie” între Vakifbank și Ezacibasi, ambele din Istanbul, selecționata ”Semilunei” a câștigat și Liga Națiunilor din acest an.

În Texas, acolo unde s-a desfășurat recent ultima fază a competiției, turcoaicele nu au avut mari probleme. Elevele italianului Daniele Santarelli au dispus sec de Italia, 3-0, în sferturi, apoi și de țara gazdă. Americancele au opus ceva mai multă rezistență doar în ultimele două seturi, împinse în prelungiri, dar Turcia s-a impus, finalmente, cu 3-1, 27-25 în decisiv. Finala disputată, în compania selecționatei Chinei a avut un scenariu similar, cu mențiunea că, de această dată, asiaticele s-au impus doar în al doilea set al jocului de la Arlington: 25-22. Ultimele două manșe au fost dominate clar de turcoaice: 25-19 și 25-16, iar prima lor victorie în Nations League s-a concretizat după mai puțin de două ore de joc, în prezența a 5.838 de spectatori.

De menționat și faptul că această performanță vine în contextul în care lotul selecționatei de pe Bosfor conține, din ce am remarcat, o singură jucătoare naturalizată, Melissa Vargas. Ce-i drept, ex-cubaneza este marea vedetă a echipei.

În finala pentru bronz, selecționata SUA a pierdut la mare luptă în fața echipei Poloniei. A fost 3-2 pentru jucătoarele din Europa: 25-15, 16-25, 25-19, 18-25, 17-15, la capătul unei dispute epuizante, ce a durat nu mai puțin de două ore și 12 minute.

Citit 711 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2023 10:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.