Reîncep campionatele de top ale Europei

Reîncep campionatele de top ale Europei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest weekend, trei dintre cele mai puternice cinci campionate de fotbal ale Europei își reiau întrecerile săptămânale. După o perioadă în care banii din Arabia Saudită au ”spart” piața transferurilor, Premier League, La Liga și Ligue 1 programează primele etape în intervalul 11-14 august, urmând ca Serie A și 1 Bundesliga să se reîntoarcă la finele săptămânii viitoare.

Prima etapă din Anglia programează deja un mare derby, duminică, 13 august, de la ora 18,30, între Chelsea - echipă nevoită să facă ”curățenie” în lot după un sezon complet ratat - și Liverpool, iar sezonul este deschis de o altă partidă interesantă, cea dintre Burnley, revenită rapid în Premier League după un sezon de Championship pe care l-a dominat de la un capăt la altul și campioana Europei, Manchester City (vineri, de la ora 22,00). Trupa lui Pep Guardiola a rămas fără Riyad Mahrez (foto) și Ilkay Gundogan, însă a adus doi croați, pe Mateo Kovacic și pe stoperul Josko Gvardiol, ultimul fiind al doilea cel mai scump fundaș din istorie, după... Harry Maguire. Nu este de neglijat nici jocul de sâmbătă dintre Newcastle și Aston Villa (ora 19,30).

Telenovela de pe Sena ce îl are protagonist pe Kylian Mbappe a ținut, de asemenea, capul de afiș al acestei veri de mercato. În acest context, cu supervedeta lui PSG exclusă din lot și cu Lionel Messi plecat peste Ocean, trupa preluată de Luis Enrique începe aventura din Ligue 1, sâmbătă, pe teren propriu, cu Lorient (ora 22,00). O altă partidă ce suscită interes este programată vineri pe Coasta de Azur, între Nice și Lille, tot de la 10,00 seara, ora României.

Nu în ultimul rând, debutul ligii spaniole îi găsește pe campionii de la FC Barcelona într-o situație destul de dificilă, clubul catalan având probleme de lot, după despărțirea de emblematicii Jordi Alba și Sergio Busquets. Nici Real Madrid nu se simte mai bine după plecarea la arabi a golgheterului Karim Benzema, însă a reușit, încă de la debutul perioadei de transferuri, aducerea unui tânăr ce a confirmat deja pe marile scene ale fotbalului european: englezul Jude Bellingham. La rândul lor, cei de la Atletico Madrid, club ce speră să revină la aceeași masă cu cei doi giganți ai fotbalului spaniol, i-a ”repatriat” pe Joao Felix și pe veteranul Cesar Azpilicueta. În prima etapă, am remarcat trei puncte de interes: Sevilla - Valencia (vineri, ora 22,30), Bilbao - Real Madrid (sâmbătă, 22,30) și Villarreal - Betis (duminică, ora 20,30).

Cele cinci campionate de top ale Bătrânului Continent pot fi urmărite în țara noastră la Digisport, Orange Sport și Prima Sport.

Citit 486 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 August 2023 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.