US Open se apropie cu repeziciune

US Open se apropie cu repeziciune
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

De când nu ne-am mai ”văzut”, au avut loc nu mai puțin de 16 turnee de tenis în circuitele profesioniste ATP și WTA, încheiate cu tot atâția campioni și campioane, de 12 naționalități diferite. Astfel, americanii Coco Gauff și Taylor Fritz au câștigat turneele de ”casă” de la Washington, respectiv Atlanta, argentinienii Cachin și Baez au obținut trofeele pe zgură masculine organizate în stațiunile montane din Alpi: Gstaad (Elveția), respectiv Kitzbuhel (Austria), iar rușii Timofeeva și Rublev au devenit campioni la Budapesta, respectiv la Bastad (Suedia).

În plus, în circuitul feminin, lidera mondială Iga Swiatek și-a adjudecat turneul din Varșovia, chinezoaica Zheng s-a impus în Sicilia, la Palermo, nipona Hibino la Praga (turneu afectat de ploi, în care a dispus, în semifinale, de Jacqueline Cristian), italianca Cocciaretto la Lausanne, iar veterana olandeză Arantxa Rus a câștigat primul său titlu din carieră, pe zgura de la Hamburg.

La băieți, francezul Adrien Mannarino a devenit campion în ultimul turneu pe iarbă, de la Newport (SUA), Sașa Zverev și-a adjudecat competiția din orașul natal, Hamburg, iar australianul Popyrin a câștigat, în mod cu totul neașteptat, pe zgura de la Umag (Croația). O altă surpriză a produs-o britanicul Dan Evans la Washington, în timp ce Stefanos Tsitsipas a cucerit trofeul din splendida stațiune mexicană Los Cabos.

În această săptămână au loc turneele tradiționale de pe hard-ul canadian, ce se dispută, prin rotație, la Montreal și Toronto. Pe tabloul principal din zona ”vorbitoare de engleză” se află, printre alții, Alcaraz, Medvedev, Ruud și Tsitsipas, în vreme ce la fete participă atât Swiatek, cât și Sabalenka, Rybakina sau Pegula, pe post de principale favorite la Montreal.

Până la ultimul turneu de Mare Șlem din acest an, circuitul masculin mai are programate ”opriri” la Cincinnati și Winston-Salem, în timp ce competiții WTA de minimum 250 de puncte vor mai avea loc tot la Cincinnati, dar și la Chicago.

Citit 553 ori Ultima modificare Duminică, 13 August 2023 04:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.