Pegula și Sinner, campioni în Canada

Pegula și Sinner, campioni în Canada
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Turneele de tenis din seria Masters disputate săptămâna trecută în Canada au consemnat destule surprize, unele destul de timpurii.

La Toronto, în circuitul ATP, câștigător a fost, până la urmă, italianul Jannik Sinner, după o finală cu australianul Alex de Minaur. Acesta din urmă s-a aflat la a doua finală pierdută în doar o săptămână, după înfrângerea din Mexic, în fața grecului Tsitsipas, dar a reușit un turneu memorabil la Toronto. Australianul l-a eliminat pe Taylor Fritz în optimi, dar și pe Daniil Medvedev în sferturi și a urcat pe locul 12 în ierarhia ATP. Tot în Canada, liderul mondial Carlos Alcaraz a pierdut în sferturi în fața americanului Timothy Paul, norvegianul Ruud a fost depășit de Davidovich-Fokina, în timp ce Stefanos Tsitsipas a capotat devreme, în fața veteranului francez Gael Monfils.

Nici turneul feminin de la Montreal nu a fost lipsit de rezultate neașteptate, deși clasamentul WTA nu a suferit modificări la vârf după această competiție. Mai întâi, belarusa Aryna Sabalenka a cedat în optimi în fața rusoaicei Samsonova, iar Iga Swiatek a rezistat doar până în semifinale. În această penultimă fază a turneului, poloneza a fost depășită de Jessica Pegula, după două ore și jumătate: 2-6, 7-6, 4-6, în vreme ce Elena Rybakina și Liudmila Samsonova au oferit un meci straniu de trei seturi: 6-1, 1-6, 2-6. Imediat după, rusoaica a câștigat un singur game în finala cu Pegula, iar americanca a triumfat la Montreal în doar 50 de minute de joc.

Competițiile pe hard-ul nord-american continuă la Cincinnati.

Citit 552 ori Ultima modificare Marți, 15 August 2023 13:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.