Oțelul, încă fără victorie în Superligă

Oțelul, încă fără victorie în Superligă
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul a mai ratat o importantă șansă de a câștiga primul meci de campionat, după ce a făcut doar 2-2 la Petrolul, la capătul unui joc controlat în mare parte

În tabăra roș-alb-albaștrilor se poate vorbi deja despre un blestem al rezultatelor de egalitate, după ce s-a ajuns la a șaptea remiză din opt etape de campionat. Iar în cinci dintre ele au fost mai multe frustrări că nu s-a câștigat, conform cursului jocului, decât mulțumirea pentru câte un punct cucerit. Doar la meciurile cu CSU Craiova și FC Botoșani, 0-0 în ambele, echipa gălăţeană se poate considera norocoasă că a obţinut un punct. În schimb, partidele cu UT Arad, "U" Cluj, Sepsi, Voluntari și Petrolul puteau fi câștigate, cu o mai bună gestionare a momentelor-cheie din finalul jocurilor. Ceea ce ar fi putut să claseze trupa lui Dorinel Munteanu pe podium, după opt runde.

Meciul de la Ploiești poate să pară pentru cei care n-au urmărit partida că a adus un rezultat bun, mai ales că s-a revenit de la 0-2, dar în realitate gruparea gălățeană a făcut poate cel mai consistent joc al său și ar fi meritat victoria.

"Din nou, cea mai bună echipă a fost Oțelul. Sigur, scorul a arătat invers, dar a fost o singură echipă pe teren. Am dominat prima parte. Dacă era 3-0 sau 4-0 după primele 30 de minute, nu se mira nimeni. Jocul îmi dă speranțe. Un antrenor îi duce pe jucători până în 16 metri, acolo intervine inspirația lor. Am greșit ultima pasă, am scăpat de două ori cu poarta goală, dar portarul lor a fost într-o formă extraordinară. A lipsit doar victoria. Sunt mulțumit, per total. La pauză, le-am spus băieților să mărească tempoul. Și așa au făcut", a declarat Dorinel Munteanu, la capătul meciului cu Petrolul, scor 2-2.

De ce nu bate Pop penaltiurile?

O fi Cisotti un foarte bun jucător pentru Oțelul, dar n-ar mai trebui să bată penaltiurile. Italianul a ratat din nou într-un moment crucial, la 0-0 cu Petrolul, iar ploieștenii au avut astfel ocazia să treacă ei la conducerea partidei. Cisotti a mai ratat cu UTA, în prima etapă, la 1-1, iar alte două lovituri de la 11 metri le-a transformat, dar şi acestea au fost tot prost bătute, cu Voluntari și FC Bacău (în "Cupa României"). Asta în timp ce Alexandru Pop, cel mai bun marcator al Oțelului din actualul sezon, se remarcase prin golurile din penalti în perioada de la Unirea Dej.

Dacă ar fi marcat Alex Pop din cele trei lovituri de la 11 metri pe care Oţelul le-a avut până acum în campionat, atunci ar fi fost lider în clasamentul golgheterilor și ar fi putut atrage atenția chiar pentru vânzarea sa la un club mai bine cotat financiar, din țară sau din străinătate.

De asemenea, foarte bine a executat un penalti și Ariel Lopez, în meciul din deplasare cu FC Bacău, din "Cupa României".

Citit 1588 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2023 00:31

1 comentariu

  • postat de comunismul
    Luni, 04 Septembrie 2023 12:53
    5.13.132.***
    si cand sa castige! cred ca niciodata! trebuiau sa ramana in liga 2! facand egal de fiecare data! asta dovedeste ca au ajuns accidental in liga 1!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.