La Oțelul începe săptămâna transferurilor

La Oțelul începe săptămâna transferurilor
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Gruparea gălățeană se pregătește să-și definitiveze lotul în următoarea perioadă, profitând de pauza determinată de meciurile echipelor naționale

Oțelul a rămas fără victorie în campionat după opt etape, având șapte remize și un eșec. Singurul succes al sezonului a venit în "Cupa României", prin calificarea în faza grupelor, de unde gălățenii și-au mai procurat alte trei jocuri de susținut în toamnă. Astfel, această săptămână se anunță a fi decisivă în stabilirea lotului cu care se vor aborda partidele până în iarnă, când va fi o nouă perioadă de mercato.

Încă doi jucători noi, plus integrarea celorlalți doi

Primul jucător de integrat este Miguel Silva, sosit la Galaţi în urmă cu circa zece zile. Deși prezentat ca post de bază drept fundaș stânga (27 ani, 1,91 m), acesta va fi folosit de Dorinel Munteanu în linia de mijloc, pe post de inter stânga. Pentru că pe postul de fundaș stânga se va miza, de fapt, pe un nou jucător, mai ales că s-a reziliat contractul lui Nedelea. Este vorba despre Rosario Latouchent, pe care fostul său club, Kauno (Lituania), l-a anunţat deja ca transferat la Galați, în comunicatul de presă emis pentru semnalarea despărțirii de apărătorul stânga.

În tot acest timp e de așteptat să ajungă în România și fundașul central Jonathan Cisse, anunțat drept transferat de gălățeni de la jumătatea lunii august, dar din cauza problemelor cu viza a întârziat să ajungă sub comanda lui Dorinel Munteanu.

În fine, ultimul post pentru care se caută soluții este cel de atacant, fiind mai multe variante în vizor, dar cel mai probabil se va miza tot pe un jucător străin. Acest lucru ar putea atrage rezilierea contractului cu bulgarul Dimitrov, care n-a impresionat deloc sub culorile Oțelului de la venirea sa la Galați. A mai fost reziliat contractul și cu Octavian Ursu, deși acesta începuse campionatul ca titular, iar în pericol de o despărțire ar mai putea fi și Dan Panait, după venirea a doi jucători ce pot acoperi postul de fundaș stânga.

"Vor veni un atacant, un fundaș central și un mijlocaș. Sper ca în perioada de pauză să am lotul complet, să ne pregătim. Dar să trecem bine peste jocul cu Petrolul și apoi vom discuta despre nou-veniți", a spus Dorinel Munteanu, înaintea ultimului meci de campionat.

Bodișteanu, selecție la România U20

Oțelul a ajuns să aibă un reprezentant la loturile naționale, ceea ce nu e deloc puțin lucru pentru o echipă nou-promovată cu un Centru de Copii și Juniori la pământ ca rezultate și perspective. Din păcate, jucătorul selecționat este doar sub formă de împrumut la Galați, fiind vorba de extrema Ștefan Bodișteanu. Fotbalistul provenit de la Academia "Gheorghe Hagi", de care încă aparține, a fost convocat la selecționata Under 20 a României, în vederea a două partide ce se vor disputa în cadrul Elite League. Primul va avea loc pe 7 septembrie, cu Cehia, la Târgoviște, iar cel de-al doilea cu Portugalia, în deplasare, pe 12 septembrie.

Citit 6435 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2023 03:30

3 comentarii

  • postat de Mario
    Marți, 05 Septembrie 2023 12:34
    89.137.136.***
    Băiatul ăsta,mă îndoiesc că va juca ca mijlocaș,sunt mulți înaintea lui,doar ca fundaș să prindă ceva minute, ptr că se pare că Munteanu ar vrea să renunțe la Panait,de francez,să l vedem cum se mișcă, iar de celalalt, parcă fundaș central era,deocamdată tăcere, cică are probleme cu viza,cine știe..
    0
    0
  • postat de Dr. Max
    Marți, 05 Septembrie 2023 10:25
    213.233.110.***
    Nu suna rău. Sa vedem jocul echipei și mai ales punctele în clasament. Asta contează. Doar o intrebare: ce rost au avut cantonamentele de la Vatra Dornei și meciurile de pregătire? Echipa va fi altfel față de atunci și acolo s-au cheltuit bani.... Orice bănuț contează....
    0
    0
  • postat de Transbur
    Marți, 05 Septembrie 2023 10:21
    194.105.20.***
    Dorinel Munteanu continua achizitiile de fundasi straini de tara, de oras si de fotbal! Otelul este o gluma in mainile acestui antrenor - manager caruia ii plac mult banii publici. Dezamagitor, unde sunt galatenii? la jucatori ma refer ...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.