Există Champions League și pe gheața europeană

Există Champions League și pe gheața europeană
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pe final de vară, a debutat o nouă ediție a Ligii Campionilor (CHL) la hochei pe gheață. Competiția are o vechime de un deceniu, fiind întreruptă doar în sezonul 2020-2021, evident din cauza pandemiei.

La start, într-o serie unică de 24 de competitori se află patru cluburi din Finlanda, asta și datorită prezenței suplimentare a campioanei en-titre Tappara Tampere, câte trei din Cehia, Elveția, Germania și Suedia, două din Austria și alte șase cluburi ce provin din Danemarca, Franța, Italia, Marea Britanie, Norvegia și Slovacia. Formula a fost restrânsă față de sezonul trecut, iar cele 24 de formații vor disputa doar câte șase jocuri în această grupă unică, evident câte trei acasă și în deplasare.

Citește și: O zi istorică a hocheiului pe gheață gălățean (FOTO și VIDEO)

Deja, după disputarea primelor două etape, pe parcursul a patru zile (31 august - 3 septembrie), doar cinci echipe au acumulat maximum de puncte. Este vorba despre elvețienii de la Biel-Bienne, de finlandezii de la Ilves Tampere și Lukko Rauma, precum și de cluburile germane ERC Ingolstadt și Adler Mannheim. Alte trei formații au, la rândul lor, câte două victorii, dar una dintre acestea a fost obținută în overtime (OT): Tappara, suedezii de la Vaxjo Lakers și cehii de la Vitkovice.

După finalizarea jocurilor din grupă, primele 16 clasate vor obține calificarea în faza eliminatorie a competiției. Jocurile din optimi de finală și sferturi (tur-retur) vor avea loc pe finalul acestui an, în vreme ce semifinalele și finala se vor disputa în 2024.

Citit 543 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Septembrie 2023 17:01

2 comentarii

  • postat de Gigel
    Sâmbătă, 09 Septembrie 2023 16:41
    5.13.217.***
    In tara asta de spargatori de seminte si bautori de bere nu exista altceva inafara de fotbal. Nu au fost invatati si altceva. Pacat ca exista la un moment dat un post tv care difuza meciuri din NHL. Spectacol.
    0
    0
  • postat de rodax
    Sâmbătă, 09 Septembrie 2023 15:09
    92.83.34.***
    Există și o competiție la care participă și campioana României,cupa continentală.La această cupă europeană a participat și Dunărea Galați atunci când a fost campioană,dar oare câți dintre gălățeni știu acest lucru?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.