O zi istorică a hocheiului pe gheață gălățean (FOTO și VIDEO)
Foto: Szabó Krisztián

O zi istorică a hocheiului pe gheață gălățean (FOTO și VIDEO)
#81 Zoltan "Moșu" Pal
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Acum 7 ani, pe 9 septembrie 2016, la Miskolc - Ungaria, echipa de hochei a CSM Dunărea Galați debuta în competiția zonală româno-maghiară organizată de cele două federații de hochei pe gheață din Ungaria, respectiv România: Liga MOL.

Adversarii gălățenilor erau nimeni alții decât deținătorii en-titre ai trofeului competiției: DVTK Jegesmedvék, echipă din Miskolc - Ungaria.

Lipsiți de experiența unor meciuri la un nivel mult peste cel al Campionatului Național de Hochei pe Gheață al României, Galațiul pierdea cu un dezastruos scor final 7 – 0, dar suporterul de hochei din Galați aștepta de mult prea mult timp să-și vadă echipa favorită, în sfârșit, jucând în Liga MOL, ca să-și toarne cenușă-n cap.

Fanii gălățeni nu au fost chiar atât de dezamăgiți. Pentru un meci al unor debutanți în această super-competiție, contra unor super-campioni, nu era chiar un “capăt de țară”, în ciuda scorului sec, care dezvăluia diferența reală, de necontestat, dintre cele două echipe...

Citește și: Verdict dur primit prin e-mail. Liga MOL a exclus Dunărea Galaţi

⇒Sz.E.Kely

Pe tot parcursul acestui unic sezon în care Dunărea a jucat în Liga MOL - actuala Erste Liga, patinoarul din Galați a fost aproape plin, la fiecare meci jucat “acasă”. Rezultatele nu contau atât de mult. Galațiul avea hochei pe gheață de calitate, suporterii erau mulțumiți și orice meci era motiv de mare sărbătoare. Cei mai aprigi consumatori de hochei veneau la patinoar și cu 2-3 ore înaintea primului puc aruncat pe gheață și plecau de lângă patinoar după alte 1-2 ore pe care și le consumau dezbătând “procesul etapei”!

*Unicul scop al acestui text este de a le reaminti suporterilor de hochei din Galați momentul istoric: Primul meci al hocheiștilor gălățeni în Liga MOL, 9 septembrie 2016…

Rosterul CSM Dunărea Galați, sezon 2016-2017

Julius Penzes (antrenor principal) - Marius Trandafir † (antrenor secund)

Arnold László, Bogdan Popa, Radu Viorel, Vlastimil Lakosil

Erik Bednár, Juraj Ďurkech, Botond Flinta, Attila Góga, Ede Mihály, Alexandru Ionuț Munteanu, Zsombor Pál, Nándor Tamás, Cătălin Berdilă, Tomas Devecka, Szabolcs Hildebrand, Nicușor Lușneac, Zsombor Pál, Leonard Pascaru, Timur Rasulov, John Philip Bushbacher, Vitalii Donika, Rastislav Gašpar, Mihail Georgescu, Adrian Irimia, Mikola Kolyada, Róbert Krajči, Vladimir Lantos, Levente Lörincz, Marius Mărcuș, Alexandru Cristian Munteanu, Bogdan Neagoș, Zoltán Pál, Anton Popa, Ondrej Rusnák, Szabolcs Szőcs.

Citește și: Există Champions League și pe gheața europeană

Citit 4255 ori Ultima modificare Duminică, 10 Septembrie 2023 20:46

2 comentarii

  • postat de Gigel
    Sâmbătă, 09 Septembrie 2023 16:42
    5.13.217.***
    Nu exista infrastructura, nu exista promovare dar vrem rezultate. Exista pasionati, jucatori dedicati dar cat sa poata si ei?
    0
    0
  • postat de rodax
    Sâmbătă, 09 Septembrie 2023 15:45
    92.83.34.***
    Dunărea ar fi putut să se califice atunci în play-off,dar a pierdut puncte prețioase tocmai cu ultimele 2 clasate.Se pare că nu s-a vrut accederea în play-off,pentru că nu mai erau bani pentru disputarea altor meciuri.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.