Rugby. Gălățenii au dominat meciurile primei etape

Rugby. Gălățenii au dominat meciurile primei etape
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Șase echipe din Grupa Promovare a Campionatului Național de rugby în 7 s-au întâlnit la Galați pentru prima etapă. Meciurile au fost găzduite de Stadionul ”Viorel Secuianu (denumirea de "Gloria" a dispărut de trei decenii, iar în documentele FR Rugby figurează ”Municipal”) și au fost dominate de echipa gălățeană, care s-a clasat pe primul loc: 1. CSM Galați, 2. RC Bârlad, 3. CSU Alba Iulia, 4. Sportul Studențesc, 5. Phoenix Brașov, 6. CSM Sibiu.

În prima fază, echipele au fost repartizate în două grupe, gălățenii dominând clar disputele Grupei A: 12-7 cu Alba Iulia și 22-10 cu Brașov. În continuare, s-au jucat meciurile de clasament, iar pentru vârful ierarhiei Galațiul a trecut de echipa din Bârlad. După o dispută echilibrată, elevii antrenorilor Marius Secuianu și Eugen Popa s-au impus cu 10-7, pentru primul loc în clasamentul general. În acest turneu, CSM Galați s-a prezentat cu 15 jucători: Jabin, Vicol, Copâtov, Moțoc, Spătărescu, Donose, Ungureanu, Sola, Cucu, Ivan, Dănăilă, Frățilă, Budileanu, Badea și Toderașcu. Al doilea turneu este programat pe 14 octombrie, la Alba Iulia.

Rugbiul în 7 gălățean are în palmares două performanțe deosebite: în 2016 a cucerit titlul de campion național, iar în sezonul trecut s-a clasat pe locul al treilea.

Citit 568 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2023 17:48

1 comentariu

  • postat de Rugbyman
    Duminică, 17 Septembrie 2023 21:45
    93.4.125.***
    Felicitări echipei din Galați și tuturor competitorilor. Rugby-îl e un sport frumos și nobil !
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.