Începe bătălia pentru supremație în voleiul masculin. Start în noul campionat

Începe bătălia pentru supremație în voleiul masculin. Start în noul campionat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Actuala ediție a competiției masculine de volei se anunță altfel încă din start. O ediție în care jumătate din numărul echipelor (6 din 12) vin la linia de start cu obiective îndrăznețe. Sunt grupări care au suportat schimbări semnificative de jucători, de staff tehnic și, nu în ultimul rând, de buget.

În tot acest timp, echipa noastră și-a stabilit același obiectiv ca în ultimele cinci sezoane, când a obținut titlul național, plus alte performanțe importante. CSM Arcada a avut o campanie de transferuri reușită, au plecat opt jucători şi au venit nouă, beneficiind și de o perioadă de pregătire bine organizată. Chiar dacă antrenorul Sergiu Stancu s-a aflat pentru o vreme la echipa națională (pentru Campionatul European), lucrurile au decurs cum trebuie, sub comanda secundului Răzvan Tănăsescu.

Faptul că lotul campionilor este pus la punct cu pregătirile o demonstrează rezultatele din ultimele săptămâni. Gălăţenii au câștigat "Cupa Arcada", cu trei victorii din trei meciuri, şi-au adjudecat Supercupa României (3-0 cu SCMU Craiova) și s-au impus în ultimele ”verificări”, la un turneu amical de la Craiova: 3-2 cu gazdele de la SCMU și 3-0 cu Steaua.

La Arcada se menține un climat de seriozitate, cu un staff tehnic recunoscut prin performanțe, care își propune aceleași obiective. Antrenorul Sergiu Stancu, care cunoaște foarte bine valoarea campionatului nostru, este de părere că: "Vom avea o competiție foarte disputată, echilibrată, cu meciuri dârze, la un nivel ridicat. Va fi posibilă și apariția unor surprize, întrucât sunt o serie de echipe mult schimbate în bine. Vor fi meciuri cu volei de calitate, cu spectacol. În ceea ce ne privește, clubul nostru are aceleași obiective ca în ultimii ani, când am obţinut rezultate excelente".

O competiție mai puternică

Avem în față un campionat mai disputat ca altă dată. În extrasezon, au avut loc numeroase schimbări de jucători și antrenori la nivelul cluburilor, fiecare formaţie încercând să-și fortifice lotul şi să atingă un nivel superior de pregătire.

Dinamo l-a adus pe celebrul antrenor Stelian Moculescu, care a ridicat voleiul din Germania, în calitate de selecționer. Și achizițiile sunt pe măsură, între nou-veniți aflându-se Matei (binecunoscut în campionatul nostru), plus alți cinci internaționali. Craiova îl are în continuare pe fostul selecționer Dănuț Pascu la cârma echipei, plus trei internaționali. Steaua se bazează pe un lot puternic, ca și anul trecut, când a jucat finala. Gălățeanul Lică, jucător care a făcut carieră la Craiova, a urcat la Brașov - la nou-promovata Corona, formație ce s-a întărit considerabil. Bineînțeles, printre echipele cu pretenții se numără și Rapid, de asemenea cu lot semnificativ întărit.

Lotul campionilor, extrem de competitiv

CSM Arcada vine cu un lot bine construit, cu șase jucători din vechea gardă, plus nouă voleibalişti nou-veniți. Cei din vechea gardă sunt: Bala, Talpă, Butnaru, Lescov, Cristudor și Mihălescu. Iată-i pe cei veniți deja: Gergye (Ungaria, 30 ani, trăgător secund); Theo Lopez (Brazilia, 39 ani, universal); Hamacher (Brazilia, 32 ani, trăgător secund); David Woch (Polonia, 26 ani, centru - campion mondial și european la juniori și tineret); Beniamin Aldea (Baia Mare, 28 ani, centru), Cosmin Ghimeș (CSM Constanța, ridicător, 41 ani). Alţi trei jucători sunt așteptați să se alăture lotului gălățean. Aceștia sunt: Javad Karimi (Iran, 25 ani, ridicător), Urban Toman (Slovenia, 24 ani, libero), Aaro Nikula (Finlanda, 24 ani, universal). La capitolul veniri trebuie menţionat și preparatorul fizic, argentiniaul Matias Rebelles.

În prima etapă, CSM Arcada va juca pe teren propriu, întâlnind SCM Zalău, la Sala Sporturilor "Dunărea", sâmbătă, de la ora 17:00.

Citit 1346 ori Ultima modificare Vineri, 13 Octombrie 2023 22:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.