Voleibaliştii de la CSM Arcada Galaţi debutează în grupele Champions League

Voleibaliştii de la CSM Arcada Galaţi debutează în grupele Champions League
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

A sosit timpul examenelor fierbinți în competițiile europene

Începând din această săptămână, echipele campioane ale voleiului masculin se aliniază la startul celei mai importante competiții, care se desfășoară sub egida CEV.

Campioanele din 31 de țări - 17 în prima grupă valorică și 14 în cea de-a doua - vor intra în focul luptei pentru puncte și... calificare.

CSM Arcada, într-o grupă de trei echipe

Cele 14 echipe din urna a doua au fost repartizate în două serii de câte trei și alte două de câte patru. Jucătorii gălățeni fac parte din Grupa a IV-a, alături de campioanele Croației și Spaniei, iar meciurile vor avea loc marți și miercuri (24-25 octombrie). Echipa gălățeană a parcurs cu bine campania pregătirilor de vară, la fel și pe cea a transferurilor.

După două meciuri cu victorii la zero în campionat, cu SCM Zalău și "U" Cluj, delegația gălățeană și-a organizat deplasarea în Spania, ce a avut loc duminică, pe calea aerului. A făcut deplasarea un lot de 14 jucători, care speră să facă o figură frumoasă în primele partide. În ordinea numerelor de pe tricouri: Ghimeș, Mihălescu, Woch, Talpă, Butnaru, Toman, Gergye, Aldea, Lescov, Lopez, Bala, Nikula, Cristudor, Hamacher. Din lot mai face parte iranianul Javad Rimini, care încă n-a ajuns la Galați.

Luni seară a avut loc antrenamentul oficial, iar primul meci din orașul Las Palmas are loc marți seară, de la ora 21:30 (ora României). Primul adversar este echipa gazdă Guaguas, iar miercuri, de la aceeași oră, gălăţenii joacă împotriva campioanei Croației, Mladost Zagreb.

Primul adversar, Guaguas

Echipa din Las Palmas este liderul voleiului spaniol în ultimele sezoane. Deși are o istorie scurtă, mai deține o Cupă și o Supercupă. Are un lot... multinațional, cu jucători din Argentina, Canada, Brazilia, Columbia, Italia, dar și din Insulele Capului Verde și, desigur, câțiva spanioli.

Antrenor este un localnic - Sergio Miquel Camarero. Chiar dacă n-are un palmares foarte bogat, Guaguas beneficiază de un buget impresionant.

Mai performanți sunt croații

Mladost Zagreb domină competiția internă, având 21 de titluri de campioană, între care ultimele trei au fost obținute consecutiv. De asemenea, deține 22 de trofee în Cupă. Antrenor este croatul Ratko Peris, care are la dispoziție un lot foarte puternic, în mare parte format din jucători autohtoni - completat cu cei din fosta Iugoslavie, dar și din Slovacia. Este cu adevărat o echipă de temut!

Speranțe gălățene

În încheiere, iată o declarație a managerului clubului gălățean, Mirel Zaharescu - fost jucător și arbitru internațional: "Încă de la tragerea la sorți, am spus că cele trei formații sunt de valori apropiate, recunoscute deja în arena europeană. Zagrebul moștenește valoarea și tradiția voleiului din fosta Iugoslavie, iar spaniolii vin dintr-un campionat puternic și echilibrat. Echipa noastră are de partea ei experiența acumulată în precedentele prezențe în Champions League. Aceasta, coroborată cu valoarea lotului, ne conferă speranțe într-o calificare în turul următor. Avem în componență șase internaționali, căliți în disputele continentale: românii Bala și Butnaru, plus patru din cei nou-veniți. Ne dorim ca la sfârșitul celor trei zile de competiție, de marți până joi, între cele două calificate să fie și echipa noastră".

În ceea ce ne privește, îi urăm mult succes echipei antrenate de Sergiu Stancu și multă inspirație în cele două examene!

Citit 1132 ori Ultima modificare Luni, 23 Octombrie 2023 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.