CSM Arcada, calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor
Foto: Sportul Ilustrat/ Sorin Pană

CSM Arcada, calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Grupa a 6-a de calificare pentru grupele principale ale Ligii Campionilor la volei masculin și-a încheiat meciurile de la Galați duminică seară

Au fost trei zile interesante pentru publicul gălățean, care a avut prilejul să vadă la lucru patru dintre echipele europene din cel de-al doilea eşalon valoric. Echipa noastră a avut două evoluții foarte bune în primele zile, iar în a treia zi și-a adjudecat setul necesar pentru a obține această splendidă calificare, ajungând în premieră în grupele principale ale Ligii Campionilor, cea mai importantă competiţie continentală.

Filmul celor trei zile

Arcada - Prometey Dnipro 3-0. Debut de bun augur, cu meci câștigat la zero: 3-0 (25-15, 25-21, 25-14). De bun augur, pentru că și în ziua următoare s-a menținut același "obicei". Cu un "sextet" inspirat trimis în teren de stafful tehnic, Arcada a făcut un joc sigur, fără speranțe pentru adversar, fapt demonstrat și de scorul a două dintre seturi, încheiate la 14 și la 15.

Arcada - Neftochimik Burgas 3-0 (25-20, 27-25, 25-16). Un succes clar, care i-a netezit drumul spre calificare echipei noastre și i-a scos din luptă pe jucătorii de peste Dunăre. În sezonul precedent, echipa bulgară a trimis formația noastră în cea de-a doua competiție continentală - CEV Cup, după ce Arcada a câștigat la Burgas, dar a pierdut la Galați. CSM Arcada a jucat cu același "sextet" primele două partide: Woch, Butnaru, Bala, Nikula, Javad, Hamacher - Toman (libero).

Arcada - Olimpiakos Pireu 1-3 (25-22, 18-25, 19-25, 26-28). Așteptat cu mult interes, acest meci avea menirea de a stabili echipele ce vor merge mai departe în grupele principale, alături de cele mai puternice formații din Europa. Echipa noastră s-a concentrat în primul set, cel care i-a asigurat calificarea. Formaţia greacă a avut mai multă constanță în joc, impunându-se și în cel de-al treilea meci al turneului. În ziua a treia, Arcada a început în aceeași formulă, cu o singură schimbare, pentru ca în continuare, după asigurarea calificării, să folosească jucătorii care au evoluat mai puțin sau deloc: Talpă, Lopez, Gergye, Lescov, Aldea și Mihălescu; Cristudor nu a jucat, având unele probleme medicale.

Final fericit pentru echipa noastră campioană

În celelalte trei meciuri de la Galați, s-au înregistrat rezultatele: Pireu - Burgas 3-1, Dnipro - Pireu 1-3 și Burgas - Dnipro 1-3.

Clasamentul final arată astfel: 1. Olimpiakos Pireu - 3 victorii, 2. CSM Arcada - 2 victorii, 3. Prometey Dnipro - o victorie, 4. Neftochimik Burgas - zero victorii.

Felicitări jucătorilor și staffului tehnic: gălățenii Sergiu Stancu (antrenor principal) Răzvan George Tănăsescu (secund), argentinianul Koichi Matias Rebelles (preparator fizic) și fizioterapeutul Eugen Pascale.

Arbitrajul turneului de la Galaţi a fost asigurat de Vladimir Simonovici (Elveția), Erdal Akinci (Turcia), Dejan Rogici (Serbia), Tibor Halacz (Ungaria). Observator CEV - Valerie Deoutre (Franța).

În Champions League, CSM Arcada Galaţi va evolua în Grupa E, alături de formaţiile Cucine Lube Civitanova (Italia), Greenyard Maaseik (Belgia) şi VK LVI Praga (Cehia). Primul meci al gălăţenilor este programat săptămâna viitoare, pe 22 noiembrie, în Italia.

Citit 657 ori Ultima modificare Luni, 13 Noiembrie 2023 15:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.