Hochei. "Război" pentru o posibilă "finală mică", CSM Galați - Steaua București

Hochei. "Război" pentru o posibilă "finală mică", CSM Galați - Steaua București
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Astăzi, 25 noiembrie, și mâine, 26 noiembrie, CSM Galați va întâlni Steaua București, pe gheața patinoarului artificial din Galați, cu începere de la ora 18:30. Meciurile se așteaptă a fi foarte disputate, cunoscută fiind rivalitatea “specială” dintre cele două echipe.

Noul sistem de desfășurare a Campionatului Național de Hochei pe Gheață a eliminat faza “Playoff” a competiției.

Art. 3.3. Echipele înscrise în Campionatul Național de Seniori vor juca, în sezonul regulat, fiecare cu fiecare, tur/retur, etape duble.

Conform clasamentului, după disputarea tuturor meciurilor din cadrul sezonului regulat:

a) echipele clasate pe locurile 1 - 2 vor juca Finala Mare, în sistem “două meciuri din trei”.

b) echipele clasate pe locurile 3 - 4 vor juca Finala Mică, în sistem “două meciuri din trei”.

Pentru iubitorii acestui sport este evident faptul că primele trei poziții în clasamentul final al sezonului regulat, cel mai probabil, vor fi ocupate de cele trei echipe care reprezintă România în competiția Erste Liga, campionat zonal organizat în comun de federațiile de specialitate din Ungaria și România: GYHK, Corona și Csikszereda. Prin urmare, datorită formatului acestui sistem, „bătăliile” pentru locul patru, obținut la finalul sezonului regulat, devin cu totul speciale și, după cum lesne se poate deduce, au loc între CSM Galați, Háromszéki Ágyúsok și Steaua București. Orice punct câștigat în meciurile disputate între aceste trei echipe devine extrem de important pentru că, la finalul sezonului regulat, poate aduce echipei clasate pe locul patru... “finala mică”.

De menționat este faptul că Steaua București are în “roster” un jucător născut la Galați: Adrian Irimia (astăzi, 25 noiembrie, este ziua lui de naștere, “La Mulți Ani, Adrian Irimia!”). Cei doi antrenori ai Stelei sunt tot gălățeni: Răzvan Lupașcu - antrenor principal și Nicușor Lușneac -antrenor secund. La rândul lor, gălățenii au în componența echipei un bucureștean: Mircea Constantin.

La patinoar, un bilet de acces este doar 10 lei.

Meciurile vor putea fi urmărite și în sistem "Pay per view" (5 euro).

Citit 1335 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2024 21:13

1 comentariu

  • postat de Iulian Drumes
    Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023 15:45
    146.70.61.***
    Uau a scris viața libera de hochei. Dar ce a pățit nea Arsene???
    0
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.