Etapă nefavorabilă gălăţenilor, în Liga a III-a

Etapă nefavorabilă gălăţenilor, în Liga a III-a
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipele gălățene de fotbal care evoluează în eșalonul al treilea au fost învinse în etapa disputată în weekend. Ambele au avut meciuri acasă și au pierdut disputele.

Sporting Liești a întâlnit liderul Metalul Buzău, în fața căruia a cedat la scorul de 0-2. Deși au fost multe momente de joc echilibrat, oaspeții au reușit să se desprindă pe tabelă. Până la urmă, s-a impus echipa care a arătat un plus în joc şi s-a descurcat mai bine pe un teren alunecos - pe o ploaie mocănească. Elevii lui Cătălin Savu s-au zbătut mult, au avut câteva ocazii de poartă, în special prin Costea și F. Dima - cele mai mari oportunități, dar finalul a fost favorabil echipei care ocupă fotoliul de lider.

Sporting pierde acasă pentru prima oară în acest sezon, după ce în primele șase jocuri nu cunoscuse înfrângerea. Golurile au venit în minutele 33 și 70, și pe unele greșeli individuale ale gazdelor. În acest an se vor mai disputa jocurile unei singure etape, a șasea a returului, când Sporting va merge la ultima clasată, Viitorul Șuțești. Cu un eventual succes în această deplasare, lieștenii s-ar putea menține pe podium, implicit pe loc de play-off.

Echipa de start: Cilighidreanu - Țopa, Podașcă, Munchiu, Bădilaș - Iordache, Maftei, Chiriac, Grigoraș - Crihană, Costea. Au mai intrat: Iacob, F. Dima, Coman și Mihu.

Unirea Braniștea avea mare nevoie de un rezultat bun în meciul cu CSM Focșani (locul 2), pentru a se putea menține între primele patru echipe din clasament. Începutul partidei nu i-a fost însă deloc favorabil, în minutul 15 tabela arătând deja 0-2. Cu eforturile necesare, elevii lui Niculcea au revenit până la pauză pentru 2-2. Au restabilit echilibrul în urma a două faze fixe (ca și celelalte goluri ale partidei de altfel: lovituri libere sau cornere), prin Docuz (min. 35) și Răducan (min. 45). A mai fost o bară a lui Murgoci, iar celelalte situații din care s-ar fi putut înscrie i-au aparținut lui Docuz, fraților Denis și Marc Cireș, Răducan, plus Nica. Din păcate, finalul a fost total nefavorabil, iar în loc să se facă 3-2 pentru gazde, oaspeții au trecut în avantaj în minutul 87. O fază nefericită, cu balonul lovit de fundașul Enache și mingea a poposit în propria poartă. În prelungiri s-a făcut 2-4, tot dintr-o lovitură liberă.

Etapa viitoare, Braniștea are nevoie de victorie - în deplasare la Dacia Unirea Brăila.

Braniștea a început cu: Paharnicu - Mihai, Voicu, Enache, Hilohi - D. Cireș, Murgoci - Farcaș, Răducan, Nica - Docuz. Au mai intrat: M. Cireș, Lefter și Chebac.

Celelalte rezultate ale acestei runde: Șuțești - Rm. Sărat 1-3, Limpeziș - Hamangia Baia 2-2, Viitorul Ianca - Dacia Unirea Brăila 1-2.

Clasamentul la zi s-a strâns puternic între locurile 3-6: 1. Metalul Buzău 37 puncte, 2. CSM Focșani 36 p, 3. Sporting Liești 23 p, 4. CSM Rm. Sărat 22 p, 5. Dacia Unirea Brăila 22 p, 6. Unirea Braniștea 20 puncte.

Citit 998 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2023 13:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.