A apărut un nou club de fotbal în Galaţi, după principii inedite

A apărut un nou club de fotbal în Galaţi, după principii inedite
Trei dintre fondatorii clubului: Lucian Dinu, Marian Neagu şi Dan Carabăţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clubul Sportiv „10 Decisiv” vrea să redea plăcerea de a face mişcare oricărui puşti care nu a trecut de selecţiile de la cluburile profesioniste.

Un grup de profesori de educaţie fizică, antrenori, foşti fotbalişti sau arbitri s-a adunat în jurul unui proiect ambiţios, încercând să readucă copiii spre sport, să-i smulgă din faţa calculatorului şi să le redea plăcerea de a juca fotbal.

„Vrem să le oferim copiilor ocazia de a face mişcare într-un cadru organizat, să-i educăm pentru a rămâne peste ani cu deprinderea şi plăcerea de face sport”, a explicat Marian Neagu, unul dintre fondatorii clubului.

„La nivelul claselor I- IV sunt foarte mulţi copii cu probleme cardiace, generate de sedentarism. În primul rând trebuie să încercăm să-i educăm pe părinţi pentru a-şi aduce copii la sport, altfel nu avem cum să luptăm cu obezitatea, o problemă tot mai acută chiar de la vârste fragede”, a completat Dan Carabăţ, profesor de educaţie fizică.

Noul club se adresează în mare măsură copiilor pasionaţi de fotbal care nu au trecut de selecţiile cluburilor „profesioniste”. „Acestor copii încercăm să le oferim alternativa de a continua, altfel există riscul să asocieze sportul cu frustarea, să-i îndepărtăm de mişcare. Totodată, le dăm o a doua şansă pentru performanţă. Practic, ne aşezăm la baza piramidei, prin sportul de masă, ca arie de selcţie”, a mai adăugat Marian Neagu.

Model preluat de la AJAX

Ideea a fost preluată de la structura similară a celor de la Ajax Amsterdam, adresată copiilor care nu au intrat în grupele de performanţă. „Metodologia de la antrenamente va fi identică cu cea de la Ajax, ne este furnizată de Florin Sârbu, care lucrează în cadrul structurii similare din Dubai a clubului olandez”, a precizat Marian Neagu.

Prima acţiune, „Cupa 10”, este adresată copiilor din clasele I – IV şi are programată prima fază pe 15 şi 16 octombrie, pe terenurile de la baza „Siderurgistul”, cu participarea puştilor de la şcolile nr 5, 7, 10, 11, 12, 13, 42 şi de la Liceul Pedagogic.

Citit 3493 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2011 20:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.