Continuă agonia la Oţelul - Doar 1-1 cu Astra Ploieşti

Continuă agonia la Oţelul - Doar 1-1 cu Astra Ploieşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Chinul continuă pentru campionii României, cu toate că înaintea partidei de aseară s-a vorbit despre un nou început * Oţelul măcar a jucat cu mai mulţi atacanţi pe teren, dar n-a fost în stare să conserve golul marcat de Punosevac * Este incredibilă transformarea celei mai bune formaţii din ţară în sezonul 2010-2011!

OŢELUL GALAŢI – ASTRA PLOIEŞTI 1-1 (1-1)

Meci disputat aseară în etapa a X-a a Ligii I;

Stadionul „Oţelul” – 5.000 de spectatori;

Au marcat: Punosevac 40’ / Fatai 45+1’;

Cartonaşe galbene: Iorga 16’, Râpă 30’, Perendija 33’, Frunză 77’, Neagu 86’ / Fatai 33’, Goian 85’, Seto 87’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu – Neagu, Filip (54’ Pena), Giurgiu – Iorga (46’ Antal), Punosevac (75’ Paraschiv), Frunză. Antrenor: Dorinel Munteanu.

ASTRA: S. Lung jr. – Mihalache, Găman, Goian, J. Morais – Seto, N’Doye – Strătilă (70’ Rusu), Băjenaru, Udoji (20’ Stan) – Fatai (83’ Miranda). Antrenor: Marius Şumudică. Antrenor: Marius Şumudică.

Au arbitrat: Emil Voicu (Bacău) – Ovidiu Artene, Daniel Hulubei (ambii din Vaslui). Rezervă: Ionel Ivan (Brăila).

Generozitatea lui Şumudică

Un nou sistem, un nou început. Astfel şi-a dorit Dorinel Munteanu să atace aseară Astra, formaţie pe care o învingea în ultima etapă a campionatului care şi-a exilat trofeul la Galaţi. Pe banca ploieştenilor nu se mai afla, însă, prietenul său Tibi Selymeş, ci zvăpăiatul Marius Şumudică. De fapt, nici el, căci ex-rapidistul a încercat starea de agregare intitulată suspendare, urmărind jocul din tribună. „Şumudică o are mică”, i-au strigat câţiva dintre fanii gălăţeni, mai mult pentru amuzament, nu ca să-l instige pe Şumi. Şi pentru că era nevoie de o dovadă, mulţi dintre plătitorii de bilete de lângă Tribuna Zero a arenei din Ţiglina III s-au fotografiat în pauză cu tehnicianul. Aşadar, n-o avea chiar mică antrenorul Astrei. Generozitatea.

Păcat de golul lui Punosevac…

Pe teren n-au fost la fel generoşi „astralii”. Nu uitaseră probabil de acea corecţie de pus în ramă pe care le-o administraseră „oţelarilor” în Braşov (n.r. – scor 4-1), şi s-or fi temut de vreo răzbunare. Frigul neaşteptat pentru această perioadă a anului i-a încălzit destul de greu pe fotbalişti. Prima fază reală de spectacol a picat în minutul 40, atunci când un triunghi de pase pe care în primăvară îl vedeam destul de des la Giurgiu şi compania a generat o super-pasă pentru perseverenţa lui Punosevac. Sârbul a continuat până la contactul cu portarul Lung jr., care îl aştepta prea sigur pe el pe linia de 16 metri, şi, scăpat singur cu poarta goală, n-avea cum să mai rateze.   

Trei-patru atacanţi, dar degeaba

Eliberaţi de reuşita ex-iugoslavului din avanposturi, „oţelarii” s-au răcit şi, pe drumul spre vestiare, au încasat un gol caraghios, Fatai împingând balonul în aţe după un corner anesteziant (45+1’). Ce facem? S-au întrebat atât oamenii din tribune, reîndrăgostiţi parcă de sportul-rege (şi ei aveau nevoie de un restart, nu-i aşa?), dar şi Dorinel cu stafful său. Mai ales că vizitatorii au tras de timp încă de la intrarea în oraş. Ca niciodată de când este la Galaţi, Neamţul a atacat cu trei sau chiar patru guri de foc, dar n-a putut schimba şi impresia că reprezentanta României în Champions League este la cota de avarie. Sincer, nici nu vreau să mă gândesc la meciul de marţi, cu Manchester…

Foto: Sorin Pană

Citit 1501 ori Ultima modificare Vineri, 14 Octombrie 2011 23:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.