HANDBAL / Confruntare europeană: „Oţelare” contra „metalurgiste”
Foto: Foto: Sorin Pana

HANDBAL / Confruntare europeană: „Oţelare” contra „metalurgiste”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Finalistele „Cupei României” dispută sâmbătă cel mai important meci din această toamnă * De la ora 11.00, handbalistele de la Oţelul Galaţi întâlnesc campioana Macedoniei – WHC Metalurg Skopje, în turul III al Cupei Cupelor

Curtean, Branişte, Cioaric şi compania pot face sâmbătă (ora 11.00, Sala „Siderurgistul”) un pas decisiv pentru calificarea în primăvara europeană. „Oţelarele” Alexandrinei Soare întâlnesc un adversar de calibru, campioana Macedoniei, în drumul lor spre „şaisprezecimile” Cupei Cupelor la handbal feminin.

Prezentă în fazele preliminare ale Ligii Campionilor în acest sezon, WHC Metalurg Skopje a avut o evoluţie bună în faţa unor echipe europene de top. Dar în urma eşecului (scor 17-20) cu norvegiencele de Byasen, echipa macedoneană a ajuns în turul trei al Cupei Cupelor. Conform site-ului Federaţiei Europene, lotul adversarelor cuprinde 20 de jucătoare, dintre care 15 sunt macedonence, patru sârboaice şi o handbalistă din Muntenegru. Valoarea „metalurgistelor” din Skopje este dată şi de faptul că evoluează într-o Ligă Regională, alături de formaţii puternice, precum Buducnost (Muntenegru) sau Zajecar (Serbia).   

Adversarele Oţelului au ajuns încă de joi seara la Galaţi, după un drum de 18 ore parcurs cu autocarul. Ieri au avut programată o şedinţă de antrenament în Sala „Siderurgistul”, iar obiectivul declarat al celor din Skopje este calificarea în faza următoare.

„Şansele sunt 50-50”

O victorie la o diferenţă clară în meciul tur se poate transforma într-un atu pentru handbalistele gălăţence în vederea calificării în „şaisprezecimile” Cupei Cupelor. Partida retur, programată pe 12 noiembrie, se va desfăşura într-o atmosferă vulcanică creată de fanii macedoneni. „Ne aşteaptă un meci foarte greu. Am întins antenele, dar nu am reuşit să aflăm prea multe informaţii. Doar că reprezintă o echipă foarte bună, cu jucătoare masive. Consider că şansele sunt 50-50 la sută. Trebuie să câştigăm acasă, depinde la ce diferenţă o vom face”, ne-a declarat Alexandrina Soare. Antrenoarea Oţelului mizează astăzi pe întregul lot de jucătoare, cu excepţia portarului Ramona Bocăneală Ciontu, aflată în recuperare.

Meciul va fi arbitrat de ruşii Andrej Kaveşnikov şi Petr Plotnikov. Delegat EHF este bulgarul Georgi Yordanov.

 

Citit 1202 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2011 15:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.