FCM Dunărea – FCM Bacău 0-1 / S-au bătut singuri

FCM Dunărea – FCM Bacău 0-1 / S-au bătut singuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană de Liga a II-a a pierdut pe teren propriu meciul cu FCM Bacău şi iernează în zona retrogradării * Partida a fost decisă de o gafă a portarului Pârvu


 

FCM DUNĂREA GALAŢI – FCM BACĂU 0-1 (0-0)

Meci disputat sâmbătă în Liga a II-a, ultima etapă a turului ;

Stadionul “Dunărea” – 100 de spectatori;

A marcat: Mihălăchioaie 72’;

DUNĂREA: Pârvu – D. Cristescu, M. Marin (55’ Cârjan), Velescu, D. Popescu – Cioinac, Cucu – Bârlădeanu, Avram (67’ Grosu / 75’ Bostan), V. Munteanu – Chelaru. Antrenor: Viorel Tănase.

BACĂU: Stamatin – Şt. Apostol, Lozneanu, Ursu, Mihălăchioaie, Luncanu – Curiliuc (78’ Lipovanu), Taban (90’ Bursuc), Întuneric, Hurdubei (61’ Vraciu) – Boghian. Antrenor: Gheorghe Poenaru.

Arbitri: Dragoş Teodor, asistat de Sebastian Stoianov şi Paul Dimancea (toţi trei din Cosntanţa).


 

În faţa unui adversar modest, gălăţenii păreau să nu aibă probleme, mai ales că au început meciul în forţă. O acţiune personală a fundaşului dreapta Dan Popescu a fost finalizată cu un şut de la maginea careului în bara laterală!

A fost doar un foc de paie care nu a avut puterea să încingă meciul şi nici să-i încălzească pe puţinii spectatori care îndurau frigul pătrunzător în tribune. Cu Bârlădeanu care a stat mai mult în centru, uitând pesemne că e trimis în teren să presteze mijlocaş dreapta, jocul s-a aglomerat rău în zona centrală, acolo unde oaspeţii au stat mereu cu trei stoperi. Astfel, vârful gazdelor, Chelaru, n-a avut nicio şansă, iar până la pauză a fost un fotbal de toată sila, fără nicio ocazie de gol, dar cu o groază de erori tehnice individuale.

Ce autogol caraghios!

Nici după reluare n-a fost prea mult fotbal. Două şanse de gol pentru Dunărea, Chelaru (56’) şi Dan Popescu (61’) trimiţând puţin alături, pentru ca în minutul 72 spectatorilor din tribune să le îngheţe şi respiraţia, nu doar picioarele. Băcăuanul Mihălăchioaie şi-a încercat norocul dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri, a tras pe poartă exact acolo unde se afla goalkeeperul, dar Pârvu a comis-o rău de tot, a ridicat mâinile şi, în loc să prindă sau să respingă cu palmele, şi-a boxat singur mingea în poartă. Autogol, deşi băcuanul a fost trecut ca marcator în foaia de arbitraj.

Abia atunci s-au dezmeticit cei de la Dunărea că nu e de glumă şi au început să pună presiune pe careul advers, dar n-au mai reuşit decât să bifeze două ocazii uriaşe de egalare: Velescu – peste poartă cu capul de la numai trei metri; D. Popescu – minge din lovitură liberă scoasă de sub transversală de portarul advers.

Iarnă grea pentru echipa lui Tase

La final, antrenorul Viorel Tănase era extrem de dezamăgit că nu a încheiat turul cu o victorie şi îngrijorat că echipa sa încheie turul ameninţată cu retrogradarea. “Ne-am creat după pauză câteva şanse mari de gol, păcat că ne-a lipsit concentrarea la finalizare şi nu am reuşit să le concretizăm. A venit acea greşeală de portar şi iată că i-am resuscitat pe cei de la Bacău. Trebuie să analizăm foarte bine situaţia şi să vedem ce este de făcut în această iarnă, să ne pregătim foarte bine, pentru că retrogradează cinci echipe iar noi suntem în zona periculoasă”, a declarat Tase.

FCM Dunărea a încheiat turul ligii secunde pe locul 11 (din 16 competitoare) cu 19 puncte, tot atâtea cât au acumulat cei de la FCM Bacău (locul 9) în urma victoriei de la Galaţi.

Citit 1599 ori Ultima modificare Duminică, 27 Noiembrie 2011 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.