Închide porţile, Dorinele!
Foto: Foto: Sorin Pană

Închide porţile, Dorinele!
Perendija (în mijloc, cu faţa) şi Ljubinkovici trebuie să acopere duminică seară golurile din defensiva „oţelară”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Antrenorul campioanei are cele mai mari probleme din acest sezon chiar înaintea partidei cu gruparea care a marcat cele mai multe goluri pe stadionul din Ţiglina III (n.r. – a fost 0-7 în noiembrie 2006) * Costin, Benga, Sîrghi şi Ilie sunt accidentaţi şi se speră în recuperarea lui Sălăgeanu


 

OŢELUL GALAŢI – RAPID BUCUREŞTI

Meci programat duminică în etapa a XVII-a a Ligii I;

Stadionul „Oţelul” – ora 18.00 (în direct la Digi Sport);

Bilete: 20 de lei (tribuna I), 15 lei (tribuna a II-a), 10 lei (peluze);

Echipele probabile:

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Ljubinkovici, Perendija, Sălăgeanu – Neagu, Filip, Giurgiu – Antal, Paraschiv, Iorga. Antrenor: Dorinel Munteanu.

RAPID: Coman – Creţu, Marco Antonio, Oros, Bozovici – Herea, Alexa, Grigore – Roman, Pancu, Deac. Antrenor: Răzvan Lucescu.


 

Meciul de la Lisabona i-a măcinat serios pe „oţelari”. Nu numai psihic – campionii României chiar au avut o şansă mare de a scoate un punct pe „Estadio da Luz” – ci şi din punct de vedere medical. Cu Adrian Sălăgeanu şi Cristian Sîrghi accidentaţi la ultimul joc din Liga Campionilor, antrenorul Dorinel Munteanu a contabilizat cu 20 de minute înainte de startul partidei din capitala Portugaliei încă o lovitură: căpitanul Sergiu Costin a simţit o durere la picior, fiind suspect de ruptură musculară. Apoi, în primul sfert de oră al duelului cu Aimar şi Cardozo, a picat şi Silviu Ilie. Tot apărător şi tot ruptură! Ghinioanele s-au ţinut lanţ şi după, stoperul Alexandru Benga, titularizat de nevoie cu „Vulturii” din Lisabona, suferind pe teren o entorsă care îl face indisponibil pentru confruntarea cu Rapid, de duminică. „Da, sunt destule probleme, dar nu-mi fac griji. Avem soluţii şi trebuie să facem un meci bun”, parează Neamţul fără a aduce vreun om de la „satelit”.

Ljubinkovici, lângă Perendija

Cu cine va juca Dorinel alături de Perendija, în centrul apărării? Singura variantă se numeşte Zoran Ljubinkovici, fotbalistul de 29 de ani adus în vară de la Petrolul Ploieşti pentru a întări flancul stâng al defensivei. „Zoran a jucat la Petrolul numai fundaş central, deci se pliază perfect pe nevoile noastre”, susţine Munteanu, dar pe banca de rezerve nu va dispune de nicio altă soluţie de avarie. „Nu vreau să mă gândesc la asta, vreau doar ca cei care vor intra pe teren să dea tot posibilul pentru a mai face trei puncte extrem de importante. Rapidul este un adversar tare şi trebuie tratat ca atare”, comentează fostul internaţional înaintea meciului cu garnitura lui Răzvan Lucescu.

Dar dacă nu-şi revine Sălă?

Tehnicianul roş-alb-albaştrilor speră, de asemenea, în recuperarea lui Sălăgeanu. „Lui i se umflă genunchiul după efort şi, de aceea, n-a fost disponibil pentru deplasarea de la Lisabona, însă sunt optimist în ceea ce-l priveşte”, susţine Dorinel. O eventuală absenţă a lui Sălă ar suna alarma de grad roşu în apărarea Oţelului deoarece n-ar exista o altă variantă pentru postul de fundaş stânga. Doar o reprofilare a lui Râpă şi titularizarea lui Skubici pe dreapta ar suna cât de cât competitiv.

 

Citit 1827 ori Ultima modificare Vineri, 09 Decembrie 2011 23:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.