Baştină a acceptat oferta de la FCM Dunărea: contract pe un an şi jumătate

Baştină a acceptat oferta de la FCM Dunărea: contract pe un an şi jumătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Antrenor secund în tur, fostul fotbalist al Oţelului a fost promovat ca principal, după plecarea lui Viorel Tănase la Farul * Prima sa decizie, readucerea lui Ionuţ Enache în lot

Ofertat telefonic vineri la prânz să preia echipa gălăţeană din Liga a doua, FCM Dunărea, din postura de antrenor principal, Eugen Baştină a revenit de urgenţă în Galaţi, iar seara târziu, după ce a discutat cu preşedintele Auraş Braşoveanu detaliile contractuale şi planurile conducerii pentru perioada următoare, a decis să accepte prima sa mare provocare din cariera de tehnician.

Baştină va ocupa postul lăsat vacant de Viorel Tănase, cel căruia i-a fost secund în turul campionatului şi care a semnat, vinerea trecută, cu Farul Constanţa. „Este vorba de un contract pe o perioadă de un an şi jumătate, iar obiectivul său pentru retur este clasarea în primele şase locuri”, a confirmat preşedintele Auraş Braşoveanu.

Enache, scos de pe lista disponibilizaţilor

Prima mutare a lui Eugen Baştină din noua sa poziţie în club a fost să ceară păstrarea atacantului Ionuţ Enache. „El decide ce jucători rămân şi la care renunţă, astfel că era firesc să-i acceptăm această cerere”, a mai spus Braşoveanu. Conducerea clubului anunţase săptămâna trecută că s-a decis renunţarea la doi jucători, Enache şi Velescu.

În schimb, noul antrenor principal a declarat că nu se opune unui eventual transfer al lui Vali Munteanu la Oţelul, clubul campion având acceptul ca jucătorul în cauză să înceapă pregătirile sub comanda lui Dorinel Munteanu. „Este un jucător foarte valoros, aş fi vrut să-l am în lot, însă nu-i putem refuza şansa de a ajunge în prima ligă. Am risca să-l transformăm într-un jucător blazat, care să nu mai dea randament nici la noi, dacă ne-am opune unui eventual transfer”, a declarat Baştină. „Ne-am înţeles cu cei de la Oţelul să înceapă pregătirile cu ei, iar până la finalul acestei săptămâni să se decidă dacă îi vor transferul”, a precizat Auraş Braşoveanu.

Altfel, reunirea lotului după vacanţă, care era programată iniţial pentru astăzi, a fost amânată pentru miercuri după-amiază.

Citit 1511 ori Ultima modificare Duminică, 08 Ianuarie 2012 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.