Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

* Continuăm serialul utilitar adresat părinţilor, cu informaţii despre cluburile sportive din Galaţi unde pot fi îndrumaţi copiii * Dansul sportiv poate fi una dintre cele mai fericite alegeri, fiind o mare atracţie a celor mici * În Galaţi, există trei cluburi de dans

Pentru părinţii care conştientizează importanţa mişcării fizice pentru sănătatea copiilor, dansul sportiv poate fi alegerea optimă, mai ales în cazul celor de vârste mici, fiind binecunoscut faptul că le place foarte mult să danseze. Astfel ar practica acest sport cu plăcere totală.

Un sport elitist
Pentru părinţii care aleg dansul sportiv, lucrurile sunt puţin mai complicate privindu-le prin prisma cheltuielilor. Toate cele trei cluburi de profil din oraş percep o taxă lunară, la fel ca la multe alte discipline sportive, însă în acest caz mai trebuie achitată taxa de participare la fiecare concurs, plus costurile rochiilor pentru fete şi costumelor pentru băieţi. Dacă unul dintre copii dansează atât la secţiunea latino-americană, cât şi la cea latino, atunci cheltuielile se dublează, în ceea ce priveşte vestimentaţia. Dacă se doreşte performanţă, se mai adaugă şi costurile cantonamentelor.

60 de lei pe lună la începători
Taxa lunară la cele trei cluburi de profil din Galaţi variază în funcţie de nivelul de performanţă. Clubul Fantezia, cel mai puternic din ţară în ceea ce priveşte marea performanţă (aspect demonstrat de faptul că este singurul care a avut sportivi medaliaţi la Campionatul Mondial), se plăteşte suma de 60 de lei la începători. Pentru această taxă lunară, se oferă două antrenamente pe săptămână, fiecare cu o durată de 90 de minute, cu instructori foarte bine pregătiţi, la fel ca în cazul unui alt club de profil din oraş, Beija Flor. La atât se reduce cheltuiala părinţilor în cazul copiilor care se opresc la faza de iniţiere.

Şcoală de bune maniere
Conducătorii celor două cluburi amintite spun, la unison, că practicarea acestui sport are mari beneficii în ceea ce priveşte educaţia caracterului copiilor. „Este extrem de benefic să fie aduşi copiii la cursurile de dans sportiv, chiar dacă nu se ajunge până la nivelul de performanţă. Copilul face mişcare, ceea ce este important pentru sănătatea acestuia, mai ales în aceste timpuri în care obezitatea în rândul celor mici a ajuns la o cotă alarmantă. Apoi, învaţă să fie mai disciplinat, este atent la detalii, i se cultivă gustul pentru eleganţă şi socializează”, ne-a declarat Marian Adam, preşedintele clubului Fantezia.
„Şcolile de dans sportiv sunt adevărate şcoli de bune maniere”, a completat Iulian Tenie, preşedintele clubului Beija Flor, grupare al cărei principal atu este faptul că are sală proprie, dotată corespunzător.

Performanţa costă mai mult
Odată cu trecerea la dansul sportiv de performanţă, taxa creşte, ajungându-se la un maxim de 80 lei (în cazul clubului Fantezia), pentru că este nevoie de mai multe antrenamente şi multe alte cheltuieli din partea clubului. Taxele de participare la concursuri sunt suportate tot de părinţi, taxe care sunt de minimum 80 de lei de pereche. Apoi, mai sunt cheltuielile pentru costum sau rochie, cuprinse între 100 de lei şi 1000 de euro, în funcţie de clasa sportivă la care se concurează, dar şi de fiţele părinţilor cu posibilităţi financiare. Şi încălţămintea, care să reziste măcar pentru două-trei competiţii, costă cel puţin 50 de euro. „Noi încercăm să reducem cât mai mult aceste costuri acolo unde putem, astfel că cei mici concurează cu costumele sau rochiile care au fost folosite şi de colegii lor mai mari", a mai precizat Marian Adam.

5.000 de lei, anul competiţional
La nivelul cel mai înalt de performanţă, apar şi cantonamentele, cu costuri suplimentare. Dacă se fac pe plan local, media pentru un copil este de 100 de lei, iar dacă se pleacă şi este nevoie de transport, cazare şi masă, se ajunge între 500 şi 700 de lei, pentru un stagiu de o săptămână, totul înmulţit cu doi sau trei sau câte cantonamente se fac într-un an. „Mai reducem şi din aceste costuri, în funcţie de sponsorizările pe care reuşim să le atragem", a mai spus Marian Adam, de la Fantezia. În total, cheltuielile unui părinte, pentru un an competiţional la dans sportiv, se ridică la cel puţin 5.000 de lei.

Date de contact
Părinţii care doresc să-şi îndrume copiii spre graţia dansului sportiv, pot opta pentru clubul Fantezia. Detalii la numerele 0723.372.830 (Marian Adam) şi 0744.421.965 (Mihaela Adam).
Pentru clubul Beija Flor, informaţii suplimentare pot fi obţinute fie telefonic la 0722.616.552 (Iulian Tenie) şi 0721.855.494 (Lăcrămioara Tenie), fie direct la sala situată în Ţiglina I, clădirea cu etaj aferentă blocului A3, de luni până vineri între orele 17.00 – 21.00.
Cel de-al treilea club de profil din Galaţi este Acanta, ai cărui reprezentanţi nu au putut fi contactaţi. Informaţii pot fi solicitate la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 9855 ori Ultima modificare Duminică, 08 Ianuarie 2012 23:08

1 comentariu

  • postat de Daniela Busila Marți, 10 Ianuarie 2012 20:37 Link la comentariu
    1
    1

    Reprezentantii Clubului Acanta pot fi contactati " daca se doreste acest lucru". Pentru mai multe informatii Clubul are antrenori care vin de la Codreanca si este clubul cu cel mai mare numar de sportivi la nivel avansat din oras si cu cele mai mici preturi. Pt mai multe relatii tel 0740551744, 0742131767 sau e-mail sorinabusila@yahoo.com

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.