Oţelul valorează 19 milioane de euro
Foto: Sorin Pană

Oţelul valorează 19 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Suma n-are nimic în comun cu banii veniţi de la UEFA pentru participarea în grupele Ligii Campionilor * Portalul german care oferă preţuri informative pentru jucători din toată lumea a crescut cu 3 milioane cota elevilor lui Dorinel Munteanu după meciurile cu Manchester şi Benfica

În toamnă lotul Oţelului valora aproximativ 16 milioane de euro, conform www.transfermarkt.de, site german care a devenit în ultima vreme o „voce” cât de cât autorizată în materie de preţuri pe piaţa fotbaliştilor. Între timp, campioana României a jucat cu Manchester United, Benfica Lisabona şi FC Basel, dar, în ciuda faptului că n-a scos niciun punct, a impresionat. Altfel nu se poate explica plusul pe care portalul citat îl consemnează: roş-alb-albaştrii fac împreună, la început de 2012, peste 19 milioane de euro! Este adevărat că între timp au apărut doi-trei jucători noi în lot, indivizi cu o cotă interesantă, dar la fel de uşor se poate vedea că unii fotbalişti, care acum câteva luni costau 500-600 de mii, au ajuns la milion. Fireşte, la negocierile dintre două cluburi, acest coeficient poate creşte sau poate scădea, însă nota specialiştilor de la transfermarkt constituie un punct de plecare. Cel mai valoros „oţelar” este acum mijlocaşul dreapta Liviu Antal, cu o cotă de 1,3 milioane de euro, fundaşul dreapta Cornel Râpă ar face 1,2 milioane, iar din urmă vin tare Branko Grahovac (1,1 milioane), Milan Perendija, Ionuţ Neagu, Gabriel Giurgiu şi Laurenţiu Iorga, fiecare cu un „scor” de un milion.  

„Vom creşte şi mai mult”

„Ne bucurăm că suntem bine văzuţi, asta înseamnă că nu ne-am făcut de râs în Europa, aşa cum s-au grăbit unii să afirme. Au mai existat echipe fără puncte în Liga Campionilor şi nu i-au arătat unii cu degetul, ca pe formaţia noastră. Vrem ca echipa să crească şi mai mult, iar în sezonul de primăvară să aibă rezultate mai bune decât în toamnă”, comentează directorul general al Oţelului, Marius Stan.

Miercuri seară, în Cipru

Gruparea roş-alb-albastră a ajuns miercuri seară, în jurul orei 22.00, în Larnaca, pentru un stagiu de pregătire de o săptămână şi jumătate. Joi, trupa lui Dorinel Munteanu va întâlni o formaţie din liga a doua rusă, Mordovia, în primul joc amical din 2012. Detalii, în ediţia print a "Vieţii libere" de vineri, dar şi pe www.viata-libera.ro. 

 

Citit 1749 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2012 11:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.