Oţelul, tot fără victorie: 1-1 cu Slask Wroclaw
Foto: Foto: Sorin Pană (Larnaca, Cipru)

Oţelul, tot fără victorie: 1-1 cu Slask Wroclaw
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţia lui Dorinel Munteanu n-a câştigat nici în cel de-al patrulea amical din 2012, dar a avut o bună şansă de a trece de Slask Wroclaw * Golul „oţelarilor” a fost înscris de argentinianul Viglianti, din pasa lui Giurgiu

OŢELUL GALAŢI – SLASK WROCLAW 1-1 (0-1)


Meci amical disputat ieri în Larnaca, Cipru;

Au marcat: Viglianti 58’ / Cetnarski 27’;

OŢELUL: Grahovac – Ljubinkovici (60’ Cojoc), Benga (55’ Sîrghi), Costin, Ilie (58’ Sălăgeanu) – Giurgiu (87’ Chebac), Filip, Frunză (50’ Viglianti) – Antal (46’ Iorga), Paraschiv (46’ Pena), Buş (62’ Stromajer). Antrenor: Dorinel Munteanu.


 

Al doilea adversar cu nume din turneul cipriot, după campioana Cehiei, Viktoria Plzen, i-a dat de furcă Oţelului într-un joc disputat pe o vreme de primăvară autentică, 18-19 grade Celsius. Masivi, bine legaţi, de ca şi cum ar veni din industria K1, nu din fotbal, polonezii au atacat primii poarta, au şi înscris la o pasă pe centru, Cetnarski driblându-l şi pe Grahovac pentru a puncta (27’), dar au sfârşit apărând un egal onorabil pentru ambele tabere. Roş-alb-albaştrii au forţat şi, până la pauză, au avut golul de 1-1 în gheata lui Giurgiu şi în fluierul arbitrului cipriot. Mai întâi, mijlocaşul central al gălăţenilor n-a reuşit să împingă balonul în aţe din 2 metri, după o centrare-covrig a lui Buş (43’), apoi Paraschiv, liber în careu, a fost strâns în braţe de un urmaş al lui Sobieţki, însă nu s-a dictat penaltiul cuvenit (45’). După pauză, presingul dunărenilor i-a obligat pe cei de la Slask, liderii Poloniei, să „danseze” înapoi. Pe un atac poziţional, Giurgiu a intrat ca un panzer prin defensivă, i-a pasat superb lui Viglianti, argentinianul şutând în goalkeeper, apoi în aţe din respingerea purtătorului de mănuşi (58’). Iorga (76’) şi Stromajer (77’) ar fi putut face 2-1, dar suprafaţa de pedeapsă branduită cu Wroclaw era dominată de fiinţe venite parcă de pe altă planetă. De pildă, mijlocaşul defensiv Wasiluk, de 24 de ani, măsoară 1.96 şi cântăreşte aproape o sută de kilograme.    

„Nu contează rezultatele”

Oţelul a ajuns la patru meciuri fără victorie în stagiul din Insula Afroditei, după 1-2 cu Mordovia Saransk, 0-1 cu Volga Novgorod şi 1-1 cu Viktoria Plzen. „A fost un meci bun cu Slask, am reuşit să dominăm o bună parte din joc şi cred că am fi putut câştiga. Sunt mai puţin importante rezultatele, ţin mai mult la disciplina tactică”, a comentat la finalul jocului antrenorul Dorinel Munteanu.

Frunză, trimis la creaţie

Mijlocaşul stânga Sorin Frunză a fost singura improvizaţie a Neamţului în testul de vineri, fostul component al Unirii Urziceni fiind titularizat pe postul de mijlocaş central, la creaţie. O altă „aripă” stângă, Silviu Ilie, intrase pe acelaşi post la duelul cu cehii de la Plzen.

 

Citit 1172 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2012 21:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.