"Oţelarele" Diana Druţu şi Nicoleta Tudor, convocate la Naţionala de handbal
Foto: Diana Druţu este golgetera Oţelului

"Oţelarele" Diana Druţu şi Nicoleta Tudor, convocate la Naţionala de handbal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grupare feminină de handbal Oţelul Galaţi va fi reprezentată la echipa naţională de două jucătoare – interii Nicoleta Tudor şi Diana Druţu – în vederea dublei cu Serbia, din preliminariile Campionatului European.

Venirea antrenoarei Alexandrina Soare la echipa gălăţeană şi-a pus amprenta asupra evoluţiilor celor două handbaliste, care în prezent sunt titulare meci de meci la Oţelul. Diana Druţu a reuşit în ultima perioadă câte evoluţii excelente, acest lucru fiind evidenţiat şi prezenţa sa în topul celor mai bune marcatoare ale campionatului. La rândul său, Nicoleta Tudor este unul dintre pilonii de bază ai apărării formaţiei de la malul Dunării.

”Lotul este format şi din jucătoare mai vechi şi din jucătoare mai noi şi, fără a minimaliza importanţa jocurilor cu Serbia, am dorit să ştim exact pe bine ne putem baza, pentru obiectivul cel mai important din viitor, adică turneul preolimpic din Franţa. Am considerat că este momentul să testăm cât mai multe jucătoare şi, în mod sigur, indiferent de vârstă, talie, postul pe care joacă, uzură etc, orice jucătoare este binevenită la echipa naţională, dacă doreşte să ajute România", a declarat selecţionerul Radu Voina.

Programul Naţionalei

Reunirea echipei naţionale va avea loc în 14 martie, la Drobeta Turnu Severin. Naţionala se va pregăti timp de o săptămână, pentru ca în 22 martie să joace, în deplasare (la Zajecar), partida cu Serbia. Meciul retur va avea loc la Drobeta Turnu Severin, în 25 martie. După două etape disputate în Grupa a II-a a preliminariilor Campionatului European, România este lider cu 4 puncte, urmată de Serbia - 4, Portugalia şi Grecia - ambele cu zero puncte. În primele două meciuri, „tricolorele” au învins Portugalia, cu 35-24, pe teren propriu, dar şi Grecia, în deplasare, cu 38-18. Primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe se vor califica la turneul final al Campionatului European din Olanda, care este programat în intervalul 2-16 decembrie.

Lotul de 22 de jucătoare al naţionalei României este format din: Talida Tolnai, Oana Manea, Valentina Ardean Elisei, Ramona Farcău, Ada Nechita, Aurelia Brădeanu, Adina Meiroşu, Oana Chirilă, Daniela Băbeanu şi Patricia Vizitiu (toate de la Oltchim Rm. Vâlcea), Diana Druţu şi Nicoleta Tudor (ambele de la Oţelul), Adina Brot, Alina Branişte Horjea şi Gabriela Dobre (de la Dunărea Brăila), Camelia Balint Hotea şi Cristina Zamfir (Corona Braşov), Florina Chintoan şi Mihaela Ani-Senocico („U” Jolidon Cluj), Georgiana Ciuciulete (HC Zalău), Tereza Pâslaru (RK Zajekar - Serbia) şi Melinda Geiger (Thuringer - Germania).

Citit 2675 ori Ultima modificare Vineri, 02 Martie 2012 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.