Ultima finală pentru hocheistul Andrei Nuţu
Foto: Foto: Sorin Pană

Ultima finală pentru hocheistul Andrei Nuţu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, cu trei zile înainte de a împlini 44 de ani, unul dintre cei emblematici jucători de hochei pe gheaţă din România va trăi unul dintre cele mai grele momente din viaţă, cel al festivităţii de retragere din activitatea competiţională. Este vorba despre maestrul emerit al sportului Andrei Petruş Nuţu, posesorul unui record greu de egalat: 24 ani neîntrerupţi în Liga I, timp în care a jucat aproape 2000 de meciuri; de 9 ori campion naţional  de seniori cu Steaua (şi de trei ori de juniori cu C.S.S. Nr. 2 Galaţi); participant la 15 ediţii ale Campionatelor Mondiale (juniori, tineret şi seniori) şi câştigător al „Cupei României” cu Dunărea Galaţi.

Nuţu a început hocheiul la vârsta de şapte ani (1975) cu profesorul Radu Şerban, la C.S.S. 2 Galaţi, unde a mai fost antrenat şi de Virgil Gheorghe, iar  de la juniori a trecut la CSM Dunărea. La acest club a avut privilegiul să lucreze cu un antrenor iscusit – Stelian Rusu – care l-a lansat în arena marii performanţe. A jucat la Steaua, la Dinamo şi la Dunărea Galaţi (începutul şi apusul carierei).

Festivitatea de retragere va avea loc la Patinoarul Artificial din galaţi, cu prilejul meciului de vineri după-amiază (23  martie), când se va juca a doua partidă din finala mică a campionatului Ligii Naţionale, dintre Dunărea Galaţi şi Steaua.

Cum dragostea dintâi nu se uită, noi credem că Nuţu nu va sta departe de hochei şi, cine ştie, poate va deveni un antrenor la fel de valoros.

Primul meci din finala mică, diseară

Învinsă duminică seară în al cincilea joc, cel decisiv, din semifinala cu Corona Braşov, echipa Steaua Bucureşti va fi adversara celor de la CSM Dunărea în finala mică, pentru medaliile de bronz, a Ligii Naţionale. Se va juca după sistemul „trei victorii din cinci meciuri”, prima confruntare fiind programată în această seară, de la ora 18.00, la Bucureşti. În cazul în care se va ajunge la egalitate după patru partide, jocul decisiv va fi găzduit de Steaua.

Citit 3168 ori Ultima modificare Luni, 19 Martie 2012 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.