Campioana, sprint reuşit în al doilea start

Campioana, sprint reuşit în al doilea start
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oţelul a făcut un meci fără mari emoţii la Braşov * Victorie clară, semnată prin execuţiile superbe ale lui Didi şi Antal *


FC BRAŞOV – OŢELUL GALAŢI 0-2

Meci disputat duminică, în etapa a 21-a din Liga I

Stadionul „Tinretului”;

Au marcat: Didi 32’, Antal 69’

Cartonaşe galbene: Munteanu '55, Dias '85, Olariu '87 / Antal 57’

Echipele utilizate:

FC BRAŞOV: Feguieiras – Ciupe, Munteanu, Da Silva, Distefano – Viveiros, Dias, Alonso (Olariu '57), Udoji (Buga '53) – Ilijovski, Mutinho (Hadnagy '69). Antrenor: Marius Şumudică.

OŢELUL: Brăneţ – Râpă, Sîrghi, Costin, Sălăgeanu – Filip, Giurgiu – Antal, Didi (Viglianti '73), Stromajer ('63 Iorga) - Pena (Punosevac '84). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitri: Alexandru Tudor (central), Adrian Ghinculeac, Vladimir Urzică (asistenţi)


 

Dorinel Munteanu a spus că acest meci îl consideră ca un nou început de sezon şi chiar a mutat ca pentru un al doilea start în retur. L-a lăsat pe bancă pe Grahovac, o surpriză doar pentru cei convinşi că antrenorul Oţelului este uneori prea conservator, nu şi pentru cei cărora le este greu să-şi amintească ultima minge în care Branko şi-a ajutat echipa. Iar înlocuitorul său, Cristi Brăneţ, a dat siguranţă şi cu intervenţia din finalul meciului (min. 81), când a scos spectaculos la „capul” lui Silva, şi i-a transmis antrenorului că merită să fie considerat mai mult decât o sperietoare care să-i readucă motivaţia lui Grahovac.

Nici Neagu nu a mai prins echipa, înlocuitorul său în linia mediană, ofensivul Didi, aducând primul gol al meciului şi liniştea cu care campioana a jucat aproape o oră. O execuţie prin care şi-a etalat statutul de fotbalist rasat – asta doar pentru cei care nu mai credeau că poate redeveni fotbalistul considerat numărul 1 în urmă cu patru ani printre jucătorii din Liga I. Antal a centrat de pe flancul drept, iar brazilianul, venit lansat din spate, a dat cu capul de deasupra punctului cu var de parcă bătuse un penalti, tare, lângă bară, imparabil!  

Până în acel minut 32 Oţelul îşi enervase suporterii doar prin faptul că nu şi-a concretizat dominarea, la ocaziile avute de Giurgiu (min. 11), al cărui şut a fost respins, şi, în aceeaşi fază de Didi, care a trimis de puţin alături, sau la şutul puternic, foarte aproape de poartă, trimis de Filip. De partea cealaltă, gazdele au avut doar un singur şut periculos, prin Viveiros (min. 26).

Odată cu golul lui Didi, Oţelul a arătat siguranţa mult aşteptată, a echipei care este campioană şi ştie când şi cum să lovească. Chiar dacă Stromajer (min. 38), scăpat singur cu portarul şi oprit eronat pentru ofsaid, iar apoi Antal, tot doar cu portarul în faţă, a fost blocat, emoţii au fost doar la o reluare a lui Viveiros din unghi, respinsă de Brăneţ graţie unui plasament perfect.

Antal, încă o bijuterie

Logic, s-a făcut 0-2, de data aceasta eroul fiind Liviu Antal. Mijlocaşul care uimise joi cu o foarfecă de poveste a sărit şi a suflat mingea de pe capul unui adversar, i-a mai înnodat picioare unui alt fundaş, a driblat portarul şi a finalizat în stilu-i caracteristic: bară-gol! Campioana nu a mai greşit un la doilea start, ce ar fi fost sinonim cu descalificarea în cursa măcar spre Europa League. Rămâne să demonstreze că poate să treacă la semifond şi să confirme cu o victorie, miercuri, cu Dinamo.

Citit 1977 ori Ultima modificare Duminică, 18 Martie 2012 21:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.