Start de sezon la rugby, cu ambiţii de promovare

Start de sezon la rugby, cu ambiţii de promovare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de rugby CSM Galaţi debutează pe teren propriu cu CS Năvodari, sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 12:00, pe stadionul „Municipal” (fostul Gloria), în noul sezon al Diviziei A (liga a III-a), cu ambiţia de a face pasul spre performanţă şi a ieşi din anonimatul ultimul eşalon

Preţul biletului este simbolic, de doar 1 leu, iar în deschidere, de la ora 11:00, echipa de juniori a Colegiului Tehnic „Traian Vuia” (CCTV) Galaţi îşi va masura forţele la rugby în 7, cu formaţiile similare din Cugir şi Braşov.

Cu obiectivul îndrăzneţ al promovării şi o echipă tânără (media de vârstă de 22 de ani), compusă în mare parte din gălăţeni, CSM-ul din localitate face parte din seria de Est, împreună cu CS Năvodari şi Callatis Mangalia. Pentru meciul din prima etapă împotriva dobrogenilor, reprezentantul CSM-ului, Dorian Secuianu, speră la o victorie care ar aduce un plus de încredere: „Avem o echipă tânără, bazată în principal pe foşti absolvenţi ai CCTV şi doresc să pornim la drum cu dreptul, pentru a îndeplini obiectivul propus, promovarea în liga secundă. Odată ajunşi acolo, dorim să ne întărim pentru a ne menţine. Nu se poate discuta de Superligă deocamdată, pentru că este imposibil de ajuns fără un buget pe măsură. De exemplu, la Timişoara bugetul la club este nelimitat, iar la alte grupări bugetul ajunge la un milion de euro”.

Chiar dacă ediţia precendentă n-a fost de bun augur pentru rugbiştii gălăţeni, pe lângă experienţa acumulată, aceştia mai au acum un atu important: transferul lui Mihai Dragomir, proaspăt revenit din Franţa. Rugbistul în vârstă de 39 de ani, care în perioada 1998-2003 a făcut parte din linia a II-a a echipei naţionale, are un CV impresionant, evoluând în prima ligă din Hexagon la echipe precum Dijon, PUC Rugby sau Lille Metropole Rugby. „Experienţa lui Mihai ne ajută foarte mult, suntem siguri că cei tineri vor creşte în valoare jucând alături de el. În plus, avem reveniţi trei jucători care jucaseră la echipele din Bucureşti”, a adăugat preşedintele clubului.

Sezonul actual al Diviziei A este format din trei serii, Vest (cu trei echipe), Centru (cu patru), respectiv Est (cu trei), din care face parte şi CSM Galaţi. Sistemul fazei de calificare conţine câte patru partide, fiecare cu fiecare. Câştigătoarele din cele trei serii se vor întâlni în play-off, iar primele două promovează în liga a două.

Altfel, în premieră pentru Galaţi, sunt calificate două echipe de juniori (formaţiile 95 şi 96) la turneul final, ambele cu mulţi jucători convocaţi la loturile naţionale.

Citit 1249 ori Ultima modificare Vineri, 20 Aprilie 2012 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.