Medalii pe linie la Campionatul European de Gimnastica

Medalii pe linie la Campionatul European de Gimnastica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de senioare a României a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de gimnastică de la Bruxelles. Această performanţă vine după rezultatele dezamăgitoare de la campionatul mondial, în care gimnastele românce n-au obţinut nici o medalie, pentru prima oară în ultimii 30 de ani. România a obţinut aurul continental după patru ani de la ultima performanţă similară. Gimnastele care au reprezentat România la nivelul pe echipe sunt: Larisa Iordache (sărituri, paralele, bârnă, sol), Cătălina Ponor (sărituri, bârnă, sol), Diana Bulimar (paralele, bârnă, sol), Sandra Izbaşa (sărituri), Raluca Huidu (paralele). Cu un total de 176.288 puncte, România a cucerit aurul european, conducând finala de la un capăt la altul, în faţa unor tribune pline de steaguri tricolore.

La individual a ieşit în evidenţă mai întâi Sandra Izbaşa, cu medalia de aur obţinută în finala de la sărituri. Sandra Izbaşa a fost notată cu 14.900 la prima săritură şi cu 14.883 la a doua, iar cu media de 14.866 a cucerit medalia de aur. Tot Sandra Izbaşa a fost notată cu 15.200 la sărituri în proba pe echipe, cea mai mare notă din concurs.

Apoi, la bârnă, Cătălina Ponor a câştigat medalia de aur, iar Larisa Iordache pe cea de argint. Larisa Iordache a deschis finala, fiind notată cu 15.133, cu care a ocupat locul doi. Cătălina Ponor, intens aplaudată de public, a intrat ultima în finală, exerciţiul ei fiind notat cu 15.200, performanţă care i-a adus medalia de aur. Cele două gimnaste au făcut rocada pe podium la proba de sol. Larisa Iordache a câştigat medalia de aur, cu 15.233, iar Cătălina Ponor a obţinut medalia de argint, cu 14.633.

Citit 1112 ori Ultima modificare Duminică, 13 Mai 2012 22:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.