Ruptură totală între Dorinel Munteanu şi Paraschiv

Ruptură totală între Dorinel Munteanu şi Paraschiv
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conflictul dintre antrenor şi fotbalist pare ireconciliabil * Partida cu FC Vaslui a fost a şaptea la rând în care nu a fost nici măcar pe banca de rezerve * Galeria „Străjerii Moldovei” a ales un mod inedit de a protesta faţă de incidentele cu jucătorii de la precedentul joc de la Galaţi


Cele petrecute la meciul susţinut de Oţelul miercuri seară cu FC Vaslui (1-2) au confirmat că între antrenorul Dorinel Munteanu şi jucătorul Gabriel Paraschiv nu mai e loc de împăcare. Deşi în afară de „Para” nu mai avea nici un alt fotbalist în lot ca soluţie de rezervă pentru postul de atacant, pe care a fost titularizat Punosevac, în condiţiile în care Pena a fost suspendat pentru acest joc, antrenorul nu l-a oprit în lot nici de această dată pe purtătorul tricoului cu numărul 10. Astfel, Paraschiv a ajuns la al şaptelea meci consecutiv în care nu prinde loc nici măcar pe banca de rezerve.

Când i s-a cerut la conferinţa de presă de după meci să ofere o explicaţie pentru această situaţie, Dorinel Munteanu a refuzat, vizibil iritat, să clarifice acest subiect.

Conflictul dintre cei doi s-a acutizat după meciul din etapa a 26-a, cu Steaua, ultimul în care Paraschiv a jucat pentru Oţelul. Antrenorul şi-a convocat echipa la antrenament a doua zi, chiar de Paşte, iar apoi l-a trimis pe Paraschiv, alături de Cojoc şi Neagu la echipa secundă, decizie anulată după numai câteva ore. Fotbalistul venit la Oţelul în urmă cu şase ani a refuzat să comenteze public această situaţie.

Galeria şi-a câştigat meciul

Altfel, peste 150 de „ultraşi” au luat parte la propria partidă de fotbal, la aceeaşi oră cu cel dintre Oţelul şi FC Vaslui, în semn de protest faţă de incidentele de la partida cu U.Cluj. Cu mesajul afişat „Aici e spiritul Oţelului”, coregrafie realizată din steaguri roş-alb-albastre şi foarte multe torţe, suporterii de la Peluza Nord s-au simţit ca la un meci real. De altfel totul a fost organizat ca la carte, cu arbitru şi respectarea regulilor sportului rege. Coregrafia ce ar fi trebuit afişată la duelul cu FC Vaslui a fost expusă la intrarea pe teren a echipelor formate din suporteri. S-a cântat din primul până în ultimul minut, fără să apară vreun incident.

Protestul a fost îndreptat în special împotriva lui Grahovac, după ce acesta din urmă a ameninţat şi înjurat membrii galeriei în repetate rânduri, dar şi contra lui Perendija, care a sărit în sprijinul colegului său prin aceleaşi metode. Nici ceilalţi jucători nu au scăpat de acuzele „ultraşilor”, fiind supăraţi pe aceştia pentru că nu au acţionat în sprijinul lor, considerându-se sfidaţi de atitudinea lor.

Această formă de protest a fost şi pentru a dovedi celor din tribuna I şi II că este mult mai greu fără galerie, după ce a fost un duel de la distanţă în scandări între cele două tabere de suporteri la partida cu U.Cluj. În plus, „Străjerii Moldovei” consideră că ar fi fost benefică o amendă aplicată lui Grahovac după provocările sale. „A fost foarte greu să protestăm la un meci atât de important cum a fost cel cu FC Vaslui. Totuşi, cred că a avut mai mult impact de cum ar fi fost dacă jucam cu CS Mioveni, spre exemplu. Una este când te înjură un jucător sau suporter advers, ori când eşti contra lui Adrian Porumboiu sau Mircea Sandu, şi e cu totul altceva când dezamăgirea provine chiar de la ai noştri, cei pe care i-am susţinut puternic foarte multă vreme”, a declarat Leonard Gâbu, unul dintre liderii Peluzei Nord.

Marian Căpăţână, Marian Săvăstru

 

Citit 2466 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2012 10:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.