Oţelul aruncă clasamentul în aer! Şanse mari să câştige la "masa verde" meciul cu FC Vaslui

Oţelul aruncă clasamentul în aer! Şanse mari să câştige la "masa verde" meciul cu FC Vaslui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Clubul gălăţean contestă dreptul de joc al lui Marius Constantin * Fotbalistul fusese eliminat cu două meciuri înaintea celui cu Oţelul, dar a primit doar o etapă suspendare * Cei de la Oţelul spun că regulamentul este clar, pentru „roşu” direct se stă minim două etape

Cazul este similar celui de acum patru ani, când FC Vaslui primea de la comisiile federale victorie la „masa verde” pentru meciul disputat la Galaţi (pe teren, scor 1-1). Atunci, cu două meciuri înainte, la finalul unei confruntări cu Rapid, Paraschiv şi Szekely au fost eliminaţi. Iniţial au primit două etape de suspendare, Oţelul s-a adresat Comisiei de Apel, care a redus sancţiunea la o singură etapă. Primind astfel drept de joc pentru meciul cu FC Vaslui, cei doi au fost pe teren, dar gruparea lui Adrian Porumboiu a contestat decizia Comisiei de Apel, având în cele din urmă câştig de cauză. În urma acelei hotărâri de 3-0 pentru echipa vasluiană, aceasta a depăşit în clasament pe Oţelul şi i-a luat dreptul de a participa în cupele europene, pe care trupa gălăţeană şi-l câştigase pe teren.

Marius Stan: „Regulamentul e clar, trebuia să stea două etape”

Înaintea meciului cu FC Vaslui, disputat miercuri la Galaţi, cei de la Oţelul au depus o contestaţie, susţinând că fundaşul Marius Constantin nu are drept de joc. Acesta luase cartonaş roşu direct cu două etape înainte, la meciul de la Târgu Jiu, cu Pandurii (scor 1-2), iar Comisia de Disciplină l-a sancţionat cu suspendare pentru un singur joc, decizie despre care cei de la Oţelul spun că este neregulamentară.

„Nu există nici un dubiu, regulamentul este foarte clar: pentru roşu direct se dă suspendare pentru minim două jocuri. Este exact cum s-a întâmplat în acel caz celebru de acum patru ani. Este clar, Marius Constantin nu avea cum să aibă drept de joc conform regulamentului, de aceea am făcut contestaţie”, a declarat Marius Stan, director general al FC Oţelul. 

Au respins contestaţia, Oţelul va face apel

Întrunită ieri, Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a respins ca nefondată contestaţia depusă de FC Oţelul înaintea meciului cu FC Vaslui. Totodată, clubul gălăţean a fost sancţionat cu avertisment, în baza articolului 27.7 din ROAF, care se referă la „contestaţii nejustificate, de rea-credinţă sau nemotivate”.

Directorul general al FC Oţelul a anunţat că gruparea sa va face apel la această decizie. „Nici măcar nu am fost anunţaţi că va fi acest caz pe ordinea de zi şi nu am avut cum să avem reprezentanţi acolo pentru a ne susţine cauza. O să facem apel, unde o să ne trimitem avocaţii. Asta e culmea, tot noi suntem sancţionaţi şi încadraţi la «rea-credinţă» când ei nu respectă regulamentul”, a precizat Marius Stan.

Dacă Oţelul va avea în cele din urmă câştig de cauză, FC Vaslui rămâne fără nicio şansă la câştigarea campionatului (meciul de aseară, U. Cluj - CFR, s-a terminat după închiderea ediţie). Mai mult, riscă să piardă şi locul doi, cel care duce în preliminariile Ligii Campionilor, în favoarea Stelei.

Citit 4064 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2012 21:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.