Caravana Turului Ciclist al României ajunge în Galaţi

Caravana Turului Ciclist al României ajunge în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Pentru prima dată după mai bine de 30 de ani, Galaţiul este inclus în traseul participanţilor la „Mica Buclă”
  • Caravana porneşte la drum astăzi din Constanţa, prima etapă urmând să se încheie diseară la Galaţi, pe Faleză 

Ajuns la cea de-a 49-a ediţie, Turul Ciclist al României va avea ca destinaţie finală Galaţiul în prima etapă, în această seară. După ce va porni dimineaţă cu etapa prolog de la Constanţa la Hârşova, caravana ciclistă va face apoi trecerea de la Hârşova la Galaţi (132 de km.), în cadrul celei dintâi runde a Turului recunoscut drept „Mica Buclă”. 

Sosirea în Galaţi este estimată în jurul orei 18,00, pe Faleza superioră, la Elice, tot aici urmând să aibă loc festivitatea de premiere, ceremonie care va încununa efortul celor mai merituoşi ciclişti ai etapei.

Va fi şi teatru

Apoi, începând din jurul orei 19.00, Asociaţia "Bate Şaua să Priceapă Iapa" ca pune în scenă spectacolul de teatru "Coana Miţa Biciclista", care va fi prezentat în paralel cu Turul Ciclist al României, după ceremonia de premiere a fiecărei zile. „De aproape zece ani, Batem Şaua pentru a dezvolta «cultura bicicletei» în România încercând să schimbăm, prin toate mijloacele posibile, mentalitatea românilor cu privire la utilizarea bicicletei din punct de vedere utilitar, turistic şi sportiv", astfel au explicat organizatorii prezenţa actorilor în caravană. Regia spectacolului îi aparţine lui Mihai Barangă. Din distribuţie fac parte Andreea Duţă, Mihai Barangă, Vlad Oancea şi Richard Bovnoczki, coregrafia este realizată de Andreea Duţă, iar coloana sonoră de Nuku Rădulescu.

Spre Tecuci

Duminică, la ora 11,00, tot de la Elice, se va da startul festiv în etapa a II-a, traseul fiind Tecuci - Bârlad-Vaslui. În etapele următoare se va urca până în nordul Moldovei, la Botoşani. Traseul are ca punct final Marghita (judeţul Bihor), străbătând 15 judeţe, peste 1400 de km pe parcursul a nouă etape (între 2-9 iunie). La această ediţie vor concura 14 echipe, cu ciclişti din zece ţări.

Liderul clasamentului va purta, ca semn distinctiv, tricoul galben. Tricoul roşu este atribuit celui care se află primul în clasamentul sprinterilor, cel albastru - cel mai bine clasat sportiv român, iar cel alb îl răsplăteşte pe ciclistul care a acumulat cele mai multe puncte - combatant (conform unui tabel stabilit de către organizatori, sprinturi şi puncte) şi cel verde - pentru liderul căţărătorilor.

Citit 2215 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Iunie 2012 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.