Primul transfer al verii pentru Oţelul! Un mijlocaş ofensiv ajunge azi în Olanda

Primul transfer al verii pentru Oţelul! Un mijlocaş ofensiv ajunge azi în Olanda
Băjenaru se va întâlni astăzi cu Filip şi din altă postură faţă de cea din 20 aprile, când au fost adversari în Liga I
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În sfârşit, echipa gălăţeană dă primele semne de viaţă pe piaţa transferurilor. Un mijlocaş de 29 de ani, dorit de Oţelul şi în urmă cu un an, pleacă în această dimineaţă spre Heelsum, unde se află în pregătiri trupa antrenată de Dorinel Munteanu


Dorinţa antrenorului Dorinel Munteanu de a primi întăriri în ceea ce priveşte lotul de jucători încă din aceste zile, direct în cantonamentul din Olanda, începe să-i fie îndeplinită. Astăzi, urmează să se alăture lotului roş-alb-albaştrilor primul nou-venit din această vară, mijlocaşul ofensiv Liviu Băjenaru.

Jucătorul în vârstă de 29 de ani urma aseară să semneze un precontract cu FC Oţelul iar astăzi să ajungă la hotelul Bilderberg Klein Zwitserland din localitatea olandeză Heelsum, unde se află în pregătiri trupa gălăţeană.

În ultimul sezon, Băjenaru a jucat la Astra Ploieşti, grupare cu care relaţiile contractuale au încetat în această vară, astfel că vine la Oţelul din postura de jucător liber.

El a fost dorit de conducerea clubului gălăţean şi în urmă cu un an, când era la Gloria Bistriţa, însă atunci Steaua a făcut o ofertă mai bună şi a ajuns astfel în Ghencea. Fiind folosit ca mijlocaş lateral, deşi profilul său este de jucător în zonă centrală, în spatele vârfului, n-a impresionat şi a apucat doar un singur meci la Steaua, fiind cedat destul de repede la Astra. La echipa ploieşteană a evoluat în 24 de partide în sezonul trecut, 20 dintre acestea fiind începute ca titular.

Astafei şi Subotici, pe lista Oţelului

Oficialii grupării "roş-alb-albastre" mai au pregătite şi alte transferuri, cu negocieri deja finalizate, conform unor surse din interiorul clubului, iar perfectarea acestora depinde doar de deblocarea activităţii la nivelul de vârf al conducerii executive şi mai ales a conturilor, pentru a se putea plăti aceste achiziţii. Doi dintre aceşti jucători care aşteaptă doar un semn pentru a pleca şi ei spre Olanda sunt mijlocaşul lateral Victor Astafei (25 de ani) şi atacantul Daniel Subotici (23 de ani), ambii de la FCM Tg. Mureş, grupare care nu le dă drumul doar pe promisiuni, în condiţiile în care nici până acum nu a primit cei 50.000 de euro datoraţi de Oţelul pentru transferul lui Didi.

Amical cu saudiţii de la Al Faisaly

În Olanda a fost contractat un al treilea meci amical, adversară urmând să fie formaţia Al Faisaly, partida urmând să se desfăşoare joi, 5 iulie. Celelate două jocuri pentru care s-au semnat contractele sunt cele cu echipele belgiene Beveren (7 iulie) şi Standard Liege (13 iulie). Astăzi este posibil să fie susţinut un prim meci de verificare în compania unei echipe locale de ligă inferioară.

Citit 3720 ori Ultima modificare Marți, 03 Iulie 2012 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.